Piata auto europeana e pe avarii: BMW si Dacia sfideaza concurenta

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 11:00
4484 citiri
Piata auto europeana e pe avarii: BMW si Dacia sfideaza concurenta

In noiembrie, ritmul de crestere al vanzarilor de automobile in Europa a fost cel mai redus din acest an, din cauza unui avans incetinit al economiei, care descurajeaza consumatorii sa faca achizitii.

Inmatricularile au crescut cu 1,2%, la 989.457 de vehicule, luna trecuta, fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), citate de Bloomberg.

"Ma asteptam la un avans de 3-4%, pentru ca inca ne aflam la un nivel scazut", a spus Sascha Gommel, analist la Commerzbank.

Ritmul incetinit de crestere al Europei a pus frana industriei auto. Recent, Banca Centrala Europeana (BCE) a redus prognoza pentru tarile din zona euro, in timp ce presedintele institutiei, Mario Draghi, a spus ca rata somajului e foarte mare.

Situatia a determinat producatorii de masini din Germania, cea mai mare economie a batranului continent, sa aplice reduceri serioase de pret, luna trecuta, in timp ce italienii de la Fiat au oferit discount-uri de 18%.

In medie, ieftinirile au fost de 12,7%.

Cum s-au descurcat producatorii auto

Vanzarile BMW au crescut luna trecuta cu 13% in Europa, Mercedes-Benz cu 8,4%, iar Volkswagen cu 2,5%.

Renault a comercializat cu 1,1% mai multe masini in noiembrie, in timp ce Dacia a avansat cu 11%, datorita succesului inregistrat de Duster si Sandero.

Cel mai mare declin a fost inregistrat de General Motors (-12%), compania fiind urmata de Ford (-5,5%) si PSA Peugeot Citroen (-2,9%).

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#crestere piata auto Europa, #piata auto Europa, #Dacia crestere Europa , #piata auto