Piata auto din Italia, la nivelul anilor '60 - Vanzarile de biciclete au crescut masiv

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 08:362316 citiri
Piata auto din Italia, la nivelul anilor '60 - Vanzarile de biciclete au crescut masiv
Foto: Business Insider

Italienii au cumparat mai multe biciclete decat masini, in 2011, pentru prima data de la Al Doilea Razboi Mondial.

Anul trecut au fost vandute 1,750 milioane de biciclete, comparativ cu cele 1,748 milioane de masini, informeaza BBC, care citeaza cotidianul La Reppublica.

De altfel, inmatricularile de automobile noi au scazut cu 20% in august, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

O situatie similara s-a mai petrecut in perioada de dupa Al Doilea Razboi Mondial, de vina fiind criza economica si cresterea pretului la petrol, care a dus la scumpirea carburantilor.

Potrivit sursei citate, vanzarile din sectorul auto au scazut la nivelul celor din anul 1964, in conditiile in care costurile anuale ale unei masini ajung la 7.000 de euro.

Desi ciclismul are o traditie indelungata in Italia, marile centre urbane din aceasta tara sunt dominate de masini si mopede, Business Insider informand ca unul din sase italieni detine un autoturism.

Presedintele tarii, Giorgio Napolitano, a facut un apel la cetateni sa ii prinda din urma pe ceilalti europeni in ceea ce priveste mersul pe bicicleta.

In prezent, dintr-o populatie de 60 milioane de oameni, aproximativ 6,5 milioane de italieni folosesc acest mijloc de transport pentru a ajunge la munca sau la scoala, iar 10,5 milioane merg pe bicicleta doar ocazional, cu precadere in weekend.

Pe langa faptul ca au inceput sa renunte la mersul cu automobilul, oamenii din peninsula au redus cheltuielile pentru mancare si bunuri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News