Piata auto din China, victima colaterala a seismului din Japonia

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 08:081400 citiri
Piata auto din China, victima colaterala a seismului din Japonia

Dupa Japonia, Statele Unite si Europa, piata auto din China incepe, la randul sau, sa resimta efectele cutremurului japonez, din 11 martie. Motivul: lipsa unor componente fabricate in arhipelagul japonez.

Dupa ce a luat masuri pentru a reduce productia in Japonia, Statele Unite si Europa, Toyota da de inteles ca ar putea avea nevoie sa injumatateasca volumul de productie in China, pana pe 3 iunie.

"Pentru a gestiona situatia creata de cutremurul din 11 martie, productia de vehicule din China nu va fi decat de 30-50% din totalul programat, intre 21 aprilie si 3 iunie, din cauza dificultatilor de aprovizionare", a anuntat compania.

Pentru aceleasi motive, primul producator mondial are, de asemenea, planuri sa mute la inceputul lunii mai traditionala vacanta de vara, care era, de obicei, in luna iulie, pentru angajatii din fabricile din China.

De asemenea, joint-venture-ul creat intre Nissan si Dongfeng Motor Co va avea drept scop eliminaea orelor suplimentare si echipelor din week-end. Ritmul zilnic al echipelor va fi, probabil, ceva lent pana la mijlocul lunii mai, a recunoscut CEO-ul Kimiyasu Nakamura.

La randul sau, Honda, are, de asemenea, planuri de a reduce productia in China, a recunoscut seful local al companiei. Dar Honda sustine ca are un stoc suficient pentru a onora cerintele clientilor sai, pana la sfarsitul lunii iunie sau inceputul lunii iulie, si de a atinge obiectivul de 700.000 de vehicule, in China, in 2011.

Si Toyota are convingerea ca va vinde 1,15 milioane de vehicule in China, in acest an. Mai precauta, Toyota este singura care, pentru moment, admite ca nu este 100% sigura de atingerea scopului sau de 900.000 de masini vandute, in China, in acest an.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii