Piata auto a inceput anul pe plus

Luni, 21 Februarie 2011, ora 07:36952 citiri
Piata auto a inceput anul pe plus
Foto: Arhiva

Piata auto locala incepe sa dea semne de revenire, dupa 3 ani de declin, inregistrand in luna ianuarie o crestere de aproape 25% fata de perioada similara a anului trecut, la aproape 5.500 de autovehicule.

Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), vanzarile de masini au inregistrat crestere in prima luna a anului, in conditiile in care si programul de casare din 2010 a fost prelungit pana la sfarsitul lunii trecute.

"Piata din ianuarie a fost atipica, deoarece am avut programul Rabla 2010. Din punctul nostru de vedere vanzarile pietei totale au fost sub estimarile initiale deoarece au mai ramas tichete nefolosite", a spus Fabrice Cambolive, administratorul unic al Renault Nissan Romania, pentru Ziarul Financiar.

Conform acestuia, luna ianuarie a venit cu schimbari in contextul in care s-a introdus o noua taxa de poluare, ceea ce a influentat vanzarea de masini noi.

La nivelul intregii piete, cel mai mare avans a fost inregistrat luna trecuta de catre vehiculele comerciale, care au urcat cu peste 80%, in timp ce piata autoturismelor a crescut cu 16%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News