Cum rămâi fără mașină „în 15 minute” dacă nu faci alegerea corectă. Pericolele amanetului auto

Luni, 06 Septembrie 2021, ora 22:00
6774 citiri
Cum rămâi fără mașină „în 15 minute” dacă nu faci alegerea corectă. Pericolele amanetului auto
Anumite case de amanet nu accepta mașinile cu o vechime mai mare de 10 ani FOTO Pixabay

După un an jumătate de pandemie, bugetul personal arată cam șifonat. Astfel, în momentul în care oamenii se confruntă cu probleme stringente legate de bani caută cele mai rapide soluții pentru a-și rezolva situația limită.

În ultima perioadă, un număr tot mai mare de români apelează la împrumut prin intermediul amanetului. Și nu vorbim despre bijuterii, ceasuri sau telefoane mobile, ci despre amanetul auto. Avantajele par a fi incredibile, iei banii în 15 minute sau în 30 de minute, depinde de companie.

Amanetul auto este, se pare, soluția ultra-rapidă pentru persoanele care au nevoie urgentă de o sumă mai mare de bani și pe care nu au posibilitatea de a o împrumuta de la familie, cunoștinte sau dintr-o instituție bancară.

Agențiile dedicate sunt numeroase iar procedura simplă prin care clientul obține suma de bani este foarte atrăgătoare și extrem de comodă. Într-atât de comodă încât evaluarea mașinii se poate face chiar la telefon sau la domiciliu, în cazul în care reprezentanții instituției nebancare oferă acest serviciu.

Câți bani iei prin amanet auto

Cerințele de acordare a unui împrumut în regim de amanet auto sunt minime. Viteza și ușurința primirii împrumutului fac din acest instrument o soluție dorită de persoanele care au nevoie imediată de o sumă măricică de bani.

Firma îi oferă clientului până la 80% din suma la care a fost evaluat autoturismul, totul pe baza unui contract unde se specifică toate detaliile de rambursare a banilor. Este bine de știut că anumite case de amanet nu accepta mașinile cu o vechime mai mare de 10 ani iar cele care au un kilometraj mai mare de 180.000 km vor fi acceptate în funcție de starea în care se afla mașină.

Valoarea oferită este cu mult sub jumătate din cea reală, potrivit avocaților

Banii se obţin în câteva zeci de minute, însă, potrivit avocaților, valoarea oferită este cu mult sub jumătate din cea reală. În plus, autoturismul poate fi pierdut definitiv dacă nu este revendicat la timp.

Clienții trebuie să se asigure că „în momentul în care vă lăsați bunul în garajul firmei de amanet, cu tot cu acte, el vă fi restituit conform contractului încheiat. Dacă nu vor fi restituite, veți putea să vă luați de la casa de amanet anumite daune. Asigurați-vă că înțelegeți modalitățile pe care le aveți pentru rambursarea banilor în momentul în care apelați la amanetul auto”.

Foarte important de menționat este faptul că aceste case de amanet ca să poată funcţiona legal trebuie să fie acreditate de Banca Naţională a României (BNR) şi au acelaşi statut precum instituţiile financiare nebancare.

Ce trebuie să știi înainte de a lăsa mașina la un amanet auto de încredere

  • vei avea nevoie de titlul original al mașinii pentru a obține un împrumut de tipul amanet pe vehiculul tău;
  • nu poți avea leasing la vehiculul tău și obține și un împrumut de la un amanet. Adu o lista de referințe personale. Este posibil să ți se solicite să furnizezi trei până la cinci referințe personale, inclusiv numele, adresa și numărul de telefon;
  • pentru a te asigura că obții cea mai buna valoare și oferta de împrumut, fă-și timp pentru a-ți îngriji mașină;
  • un amanet auto cu parcare păzită și alte condiții optime pentru mașină ta este obligat din punct de vedere legal să verifice daca ești proprietarul legal al oricărui autovehicul pe care iți dorești să îl lași la amanet;
  • nu trebuie să împrumuți suma oferita pentru vehiculul tău; poți solicita o suma mai mica daca este cea de care ai nevoie;
  • merita să-ți faci o idee despre cât valorează mașină ta înainte de a vizita un parc auto de amanet;
  • este important să înțelegi în cât timp trebuie să rambursezi împrumutul și mai ales ce suma vă trebui să rambursezi;
  • asigură-te că achiți suma de rambursare la timp. Daca dorești să eviți taxele și/sau dobânzile adăugate, ar trebui să depui toate eforturile necesare pentru a achita împrumutul până la data scadentei acestuia. Daca faci acest lucru, de asemenea, iți poți recupera și vehiculul mai devreme;
  • daca nu exista un plan clar și realist de plata a creditului exista soluții optime. În cazul în care nu poți returna creditul la timp, iți este oferita o perioada de amânare de 14 zile, având același comision. Daca perioada de gratie nu este suficientă, poți opta pentru prelungirea contractului cu încă 30 de zile, achitând doar parțial comisionul.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#amanet masina, #amanet, #bani, #buget, #imprumut, #institutie nebancara, #rambursare , #stiri auto
Comentarii
Poza Grebla
Grebla
rank 2
Nu va bagati la asa ceva !