(P) Cauti piese auto? Afla daca e mai avantajos sa le cumperi online sau din magazinele clasice

Luni, 29 Februarie 2016, ora 10:20
3359 citiri
(P) Cauti piese auto? Afla daca e mai avantajos sa le cumperi online sau din magazinele clasice
Foto: Pixabay.com

Daca esti in cautare de piese auto pentru masina ta, cu siguranta iti doresti sa gasesti cel mai bun pret, dar si componente sigure si rezistente.

Odata cu dezvoltarea comertului online au aparut si nenumarate magazine virtuale care vand piese auto online, astfel ca cei care isi doresc astfel de produse au la dispozitie in prezent mai multe optiuni.

Cumparand piese auto online faci economie de timp si bani

Cand esti in cautarea unor piese auto, trebuie sa tii cont de mai multi factori. Este important sa urmaresti producatorul, marca si modelul pentru care este destinata, dar si pretul. Este extrem de important ca atunci cand pleci la drum sa stii ca masina este in perfecta stare de functionare si ca te poti baza pe ea.

Siguranta la volan depinde de calitatea pieselor auto si de aceea nu putem sa facem rabat la calitate cand vine vorba despre componentele pentru masina. Optand pentru varianta cumparaturilor online, ai timp sa cauti pe indelete cea mai buna oferta pentru masina ta si pentru buzunarul tau. In plus, nu esti ingradit in niciun fel de un program de functionare si poti sa cauti la orice ora din zi sau din noapte, inclusiv in weekend.

Odata ce dai comanda, produsul ajunge la tine in cateva zile. Timpul de livrare depinde si de piesa comandata. Se poate intampla ca respectivul produs sa nu fie in stocul magazinului si astfel timpul de livrare sa se prelungeasca, insa in general vei putea intra in posesia piesei de catre ai nevoie in maximum 7 zile lucratoare.

Daca ai retineri in a face cumparaturi online, trebuie sa stii ca magazinele virtuale au reglementari mai stricte decat cele clasice. Exista mai multe acte normative care reglementeaza comertul pe internet si care fac shoppingul online sigur pentru clienti. Ai parte de garantie si de posibilitatea de returnare a produselor cumparate. De aceleasi drepturi te bucuri chiar si daca ai cumparat piese auto la mana a doua dintr-un site cu anunturi.

In magazinele clasice poti verifica piesele si ai parte de asistenta de la vanzator

Daca nu te-ai familiarizat cu shoppingul online si esti in continuare adeptul modalitatilor traditionale de a face cumparaturi, si magazinele clasice au avantajele lor.

In aceste magazine poti vedea cu ochii tai piesele, poti sa le verifici cu mana ta, fapt ce face achizitia mai sigura. In acelasi timp, un avantaj important este acela ca vanzatorul iti poate oferi asistenta lui si te poate sfatui in cazul in care nu ai prea multe cunostinte de mecanica auto.

Cei care au nevoie de piese auto prefera in continuare in mare masura magazinele clasice tocmai pentru ca pot verifica piesele si pot vedea daca materialul este unul de buna calitate. In cazul in care achizitionezi piese din magazinele clasice nu mai este nevoie nici sa platesti transportul produselor.

Cumparaturile online devin tot mai sigure

Tara noastra se situeaza pe ultimul loc in Uniunea Europeana cand vine vorba despre apetenta pentru shoppingul online. Romanii sunt reticenti sa cumpere produse prin intermediul magazinelor virtuale, si asta pentru ca nu au incredere ca produsele se ridica intr-adevar la standardele de calitate care sunt afisate pe site.

Un alt motiv pentru care romanii sunt inca rezervati cand vine vorba despre cumparaturi online este plata produselor. In ultimii ani insa temerea ca ar putea plati produsele si acestea sa nu ajunga niciodata la ei s-a risipit deoarece a devenit generala practica platii ramburs, la primirea coletului.

Nu in ultimul rand, unul dintre motivele pentru care romanii inca nu au incredere deplina in achizitiile online este legate de temerile generate de nou. Chiar daca este usor si sigur sa cumperi orice fel de produse online, inclusiv piese auto, romanii prefera modalitatile clasice, cu care sunt bine familiarizati.

Toate aceste temeri si retineri vor deveni de domeniul trecutului in numai cativa ani deoarece comertul online este bine reglementat si este sigur pentru clienti, insa cu siguranta si cel clasic are adeptii lui.

Tu preferi magazinele online sau clasice?

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#piese auto online, #magazin piese auto, #piese auto noi, #piese auto second , #piata auto