O clasa intreaga este amenintata

Advertorial
Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 09:00
35936 citiri
O clasa intreaga este amenintata

Clasa vehiculelor Premium a primit un avertisment direct din partea noului SsangYong Rexton G4. Chiar daca, momentan, unii pot spune ca SUV-ul coreean nu are ce sa caute in aceasta comparatie, le amintim ca la fel se vorbea si despre alte marci ne-premium in urma cu doar cativa ani. Iar acum acele marci sunt preferate exact de clientii de masini premium.

SsangYong stie ca doar un design bine proportionat, o interfata corecta pentru sistemul de infotainement si un interior luxos si bine finisat cu materiale de calitate nu sunt suficiente pentru a duce o masina in segmentul Premium. Pentru a ajunge acolo este nevoie de multa perseverenta si, mai ales, de tehnologie.

Cand vorbim la ora actuala despre masini premium, nici nu mai spunem ca sunt disponibile cu tapiterie din piele. Este ca si cum am spune ca autoturismele sunt disponibile cu roti. Ceea ce, cu doar cativa ani in urma, era iesit din comun acum a devenit mai des intalnit pe autoturisme.

Dar o masina, chiar daca are dotari oferite nu cu mult timp in urma doar pe limuzinele premium, nu poate accede la acel statut decat daca si dotarile tehnice sunt de acelasi nivel.

Aici, SsangYong a ales sa lucreze cu marci prestigioase din domeniul constructiei de autoturisme si sa foloseasca motoare sau cutii de viteze proiectate impreuna sau preluate de la marcile premium.

Noul motor eXDI220LET este o reusita in acest sens. Pornind de la cunostintele acumulate din timpul parteneriatului cu un producator consacrat de motoare german, inginerii de la SsangYong au proiectat noul propulsor cu un alezaj mai mare si o cursa mai scurta decat 2,2-ul turbodiesel european. Rezultatul este unul remarcabil, "inima" noului Rexton G4 oferind pana la 187 CP si cuplu de 420 Nm.

Date fiind dimensiunile si masa vehiculului, acest propulsor este corect proportionat. Una dintre marile reusite ale inginerilor coreeni a fost aceea de a produce motorul la normele Euro 6 fara a-i adauga o instalatie de AdBlue pentru sistemul de depoluare, usurand procesele de exploatare si scazand costurile de intretinere.

Pentru transmisie s-a facut apel la fostul sau partener, renumitul constructor Mercedes-Benz. De la acestia a fost preluata si implementata cutia de viteze cu 7 trepte. Cunoscuta in Europa sub denumirea de 7G-Tronic, la SsangYong aceasta a fost adaptata si etajata conform cu specificatiile marelui SUV coreean.

Au fost urmarite in special robustetea si finetea schimbarilor treptelor de viteze. Oricine va conduce un SsangYong Rexton G4 va fi surprins de cat de lin schimba treptele. Aceasta transmisie are posibilitatea de a schimba in regim automat sau secvential treptele prin intermediul unui comutator montat pe levierul schimbatorului de viteze.

Toate aceste eforturi depuse de coreeni atunci cand au proiectat si construit noul Rexton G4 au condus la un SUV cu veritabile valente premium, chiar daca pastreaza costurile de achizitie ale unei berline de clasa medie de la alti producatori. Pentru ca SsangYong considera ca poate sa faca luxul accesibil.

Descopera pretul luxului corean.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#SsangYong Rexton G4, #pret SUV Rexton , #suv