Până în 2030, piața auto europeană va fi dominată de autovehiculele verzi. Care este numărul real al mașinilor electrice de pe șoselele din România

Luni, 13 Septembrie 2021, ora 22:15
3248 citiri
Până în 2030, piața auto europeană va fi dominată de autovehiculele verzi. Care este numărul real al mașinilor electrice de pe șoselele din România
Mai mult de jumătate dintre francezi și români cred în mașinile 100% electrice FOTO Unsplash.com

Vânzările de mașini noi si înmatriculările, din acest an în România, indică o direcție certă a cumpărătorilor către autovehiculele „electrificate”, reușind, astfel să ținem pasul cu celelalte state de la nivel european.

Statisticile oficiale prezintă o creștere semnificativă de la an la an a numărului de mașini electrice vândute, potrivit datelor de pe site-ul Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA).

Dacă în primele 4 luni ale anului, vehiculele electrificate au înregistrat o creștere de circa 80%, față de perioada similară a anului trecut, ajungând la 2.500 de unități înmatriculate, în luna iulie 2021, au fost înmatriculate peste 330 de autoturisme electrice noi în România, potrivit promotor.ro, iar cifrele la nivel național arată că în circulație sunt circa 7.500 de vehicule electrice (electrice 100%, plug-în hybrid și full hybrid).

În acest context, este de remarcat creșterea puternică a autoturismelor plug-în hybrid pentru prima parte a acestui an.

Așadar, faptul că românii preferă din ce în ce mai mult mașinile „verzi” arată și răspunsurile unui sondaj realizat în Germania și alte douăsprezece țări europene.

În timp ce mai mult de jumătate dintre francezi și români cred în mașinile 100% electrice, doar aproximativ un sfert dintre germani le împărtășesc opinia. Locuitorii din Republica Cehă, Danemarca, Polonia și Italia, este foarte probabil să susțină tehnologiile hibride.

Cu toate acestea, la nivel european, aproximativ 70% sunt convinși că sistemele de propulsie alternative vor domina motoarele cu ardere până în 2030, mai arata răspunsurile. Germanii sunt rămân mai sceptici decât majoritatea, doar șase din zece cred că vehiculele electrice vor domina drumurile.

Interesul pentru mașinile electrice, cel mai mare în Italia

Sondajul mai relevă faptul că europenii sunt în mare parte de acord cu privire la motivele pentru care încă se pronunță împotriva achiziționării unei mașini electrice. Pe primul loc este prețul, urmat de numărul de stații de încărcare.

În Germania, situația este puțin diferită. Aici, în principal, tipurile de baterii descurajează potențialii clienți să cumpere o mașină electrică. Pe de altă parte, prețul este doar al treilea factor în ordinea importanței de care se ține cont la alegerea unui vehicul.

Numărul de mașini electrice la nivel european, în creștere semnificativa

Potrivit sondajului, 45% dintre germanii care intenționează să cumpere o mașină preferă una hibridă, electrică sau alimentată cu hidrogen, așa încât disponibilitatea de a cumpăra o mașină electrică s-a triplat în Germania, începând cu anul 2019.

Cu toate acestea, interesul pentru mașinile electrice este cel mai mare în Italia. Aici, 66% ar dori să conducă următoarea mașină cu alimentare electrică.

Care este mașina electrică cu cele mai multe înmatriculări, în România

Volkswagen a fost brandul cu cele mai multe electrice înmatriculate, urmat de Peugeot și BMW. La capitolul PHEV, lider a fost Volvo, urmat de Mercedes și BMW. În ceea ce privește autoturismele hibrizii fără încărcare la priză (HEV), Toyota a ieșit lider detașat, urmat de Hyundai și Ford.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Chery Auto din China a semnat un acord cu EV Motors din Spania în vederea înfiinţării unei companii mixte pentru a produce maşini la prima sa fabrică din Europa, au anunţat marţi, 16...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#masini electrice, #APIA, #hibride, #sondaj, #Inmatriculari , #masini electrice