Mitsubishi negociaza deschiderea unei uzine in Romania - ce spune premierul Grindeanu

Vineri, 03 Martie 2017, ora 17:10
11160 citiri
Mitsubishi negociaza deschiderea unei uzine in Romania - ce spune premierul Grindeanu
Foto: Facebook/ Mitsubishi Romania

Gigantul auto japonez Mitsubishi ar putea deschide o uzina in tara noastra. Informatia nu a fost nici confirmata, nici infirmata de prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Potrivit informatiilor Digi 24, reprezentantii companiei ar fi discutat deja la Guvern cu ministrii care sunt facilitatile ce le pot obtine pentru deschiderea fabricii.

Potrivit agendei premierului de pe site-ul Guvernului, o intalnire intre Grindeanu, reprezentanti ai companiei si ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, a avut loc miercuri.

Zonele luate in calcul de reprezentantii Mitsubishi sunt judetele Timis, unde Grindeanu a fost presedinte al Consiliului Judetean pana sa fie numit premier, si Prahova. Ambele zone sunt situate in apropiere de autostrazi finalizate ce ar facilita astfel transportul masinilor catre Europa.

Surse citate de Digi 24, din mediul privat, sustin ca negocierile intre cele doua parti se poarta inca din 2013.

In ce il priveste pe premierul Sorin Grindeanu, acesta nu a dat vreo informatie despre aceste negocieri.

"Nu vreau sa detaliez. Nu stiu ce informatii au aparut in presa. Eu imi doresc sa vina nu doar la Timisoara, imi doresc sa vina oriunde, imi doresc oriunde un investitor mare.

O multinationala, daca vreti, gaseste teren propice, ca vorbim de Timisoara, de Vaslui, de Iasi si de ce vreti dumneavoastra, de Zimnicea, sa vina in Romania, iar rolul nostru, al autoritatilor centrale, dar si al autoritatilor locale este sa cream cadrul propice ca acesti mari investitori sa vina sa investeasca in Romania. Chestiunile punctuale legate de anumite investitii, dati-mi voie sa nu raspund", a precizat prim-ministrul.

Mitsubishi a fost preluata anul trecut de Renaul-Nissan. In prezent, in Romania se produc masini Dacia la Mioveni si Ford la Craiova.

Gigantul japonez se mai afla in negocieri cu autoritati din Slovacia si Ungaria.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#Mitsubishi fabrica Romania, #Mitsubishi uzina Romania, #Grindeanu Mitsubishi Romania, #productie Mitsubishi Romania , #masini