Ministrul Mediului promite ca programul Rabla 2019 incepe pana pe 5 aprilie

Luni, 18 Martie 2019, ora 14:23
6013 citiri
Ministrul Mediului promite ca programul Rabla 2019 incepe pana pe 5 aprilie
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Mediului, vicepremierul Gratiela Gavrilescu, a anuntat, luni, la Craiova, ca Programul "Rabla 2019" va demara pana pe 5 aprilie, iar Guvernul si-a propus sa aloce, la fel ca si anul trecut, fonduri pentru un numar de pana la 50.000 de vouchere.

"Stiu ca dumneavoastra, industria, la fel ca foarte multi romani, asteptati demararea Programului 'Rabla 2019'. Anul trecut am reusit sa il pornim in februarie. Anul acesta nu a fost posibil, din cauza tergiversarii total nejustificate a promulgarii bugetului de stat.

Si desi nu Guvernul si nu Parlamentul sunt responsabile pentru acest blocaj, ne cerem noi scuze romanilor, daca altii nu au curajul sa isi asume! La fel ca si anul trecut, noi suntem deja pregatiti de lansare. Si, la cum arata calendarul astazi, ne angajam sa demaram Programul Rabla pana pe 5 aprilie", le-a spus Gavrilescu reprezentantilor industriei auto prezenti la Forumul Industriei Auto 2019 de la Craiova.

Potrivit ministrului Mediului, prin Programul Rabla s-au casat aproximativ 700.000 de autovehicule vechi, care au fost inlocuite cu peste 550.000 de modele nepoluante.

"In anul 2016, programul a demarat timid cu 150 de unitati vandute, iar in 2017 l-am reconfigurat, acordand astfel cel mai mare eco-voucher din Europa pentru astfel de masini - 10.000 de euro. Rezultatul: in 2018, prin programul Rabla Plus, s-au acordat peste 1.400 de eco-vouchere!

In paralel, asa cum ne-am asumat prin Programul de guvernare PSD-ALDE, am demarat programele pentru finantarea retelei nationale de statii de incarcare rapida, atat in municipiile-resedinta de judet, cat si pe marile artere rutiere.

Iar in ceea ce priveste programul Rabla Clasic, cel mai longeviv program guvernamental, pe care il cunoasteti foarte bine, va pot spune ca, printr-un efort guvernamental substantial, anul trecut, acesta a beneficiat de un numar-record de prime de casare - 50.000 de unitati!

In premiera, pe langa cele 27.000 de vouchere pe care ministerul le-a alocat beneficiarilor Programului Rabla, prin Fondul de Mediu, Guvernul a suplimentat suma, pana la 50.000 de vouchere. Si pentru anul acesta ne dorim o abordare similara", a spus ministrul Mediului la Forumul Industriei Auto 2019, eveniment desfasurat in cadrul Presedintiei romane la Consiliul UE la care a participat si premierul Viorica Dancila.

Vezi si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#programul rabla 2019 , #programul rabla