Masinile care se conduc singure vor duce la disparitia asigurarilor auto? Explicatiile sefului Volvo

Marti, 03 Mai 2016, ora 17:21
3206 citiri
Masinile care se conduc singure vor duce la disparitia asigurarilor auto? Explicatiile sefului Volvo
Foto: Arhiva Ziare.com

Masinile care se conduc singure ar urma sa reduca drastic numarul accidentelor, iar acest lucru va provoca schimbari majore in industria asigurarilor.

Directorul executiv al Volvo, Hakan Samuelsson, a organizat un seminar, marti, pe aceasta tema, transmite The Guardian.

El a prezentat un studiu realizat de Guvernul SUA, care arata ca in 2035 vor fi cu 80% mai putine accidente decat in prezent, gratie automobilelor autonome.

Si chiar si cand impactul cu un obstacol nu poate fi evitat, pagubele vor fi mai mici in cazul masinilor care se conduc singure, pentru ca acestea franeaza automat.

Drept consecinta, industria asigurarilor auto va primi o lovitura dura. Mai exact, cei mai mari 5 asiguratori din lume vor inregistra o scadere de 20 de miliarde de dolari a veniturilor.

Raportul mai preconizeaza ca, pana in 2020, mai mult de doua treimi dintre masinile vandute in toata lumea vor fi conectate la Internet si intre ele.

Tehnologia viitorului si morala omului: Ce va face masina care se conduce singura in caz de accident?

Va disparea industria asigurarilor?

In aceste conditii, expertii din industria asigurarilor au avertizat ca firmele de profil trebuie sa-si regandeasca radical produsele pentru a putea tine pasul cu schimbarile aduse de tehnologie. In caz contrar, ar putea disparea cu totul.

"Noi, cei de la Volvo, consideram ca industria asigurarilor nu va avea de ales si va fi fortata sa reactioneze la provocarile aduse de masinile care se conduc singure si vor avea nevoie de o restructurare fundamentala", a spus Hakan Samuelsson.

La randul sau, analistul Barrie Cornes a avertizat ca firmele cu o prezenta puternica in industria auto - cum ar fi Admiral sau RAC - sunt cele mai amenintate. El considera ca aceste companii ar trebui sa-si diversifice portofoliul de produse oferite.

Volvo va testa incepand din 2017 aproximativ 100 de autovehicule autonome pe strazile din Marea Britanie, in incercarea tarilor de pe Batranul Continent de a tine pasul cu SUA, unde astfel de teste au loc deja de anul trecut.

Insa asiguratorii tin cu dintii de modelul lor de business. Asociatia Asiguratorilor Britanici avertizeaza soferii sa nu se bazeze prea mult pe tehnologie, deoarece acele software-uri care ii ajuta atunci cand conduc inca se afla in faza incipienta de dezvoltare, astfel ca pot da rateuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#masini conduc singure accident, #asigurari masini conduc singure , #masini