Maşini rare, scoase la licitaţie în Bucureşti. Printre modelele istorice şi „Bijuteria albastră”, fabricată în 1964

Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 21:00
11741 citiri
Maşini rare, scoase la licitaţie în Bucureşti. Printre modelele istorice şi „Bijuteria albastră”, fabricată în 1964
Automobilul reprezintă în epocă una dintre expresiile luxului și vitezei, singurul model al acestei generații care avea cuvândul „Thunderbird”, înscris cromat de-a latul capotei FOTO artmark.ro

La început de noiembrie casa de licitații A10 by Artmark scoate la vânzare, la preţuri de pornire în licitație de câteva mii de euro, şase mașini rare, modele istorice dar perfect funcționale, provenind din colecțiile unor pasionați ori din patrimoniile unor instituții, în cadrul evenimentului "Licitație de Eleganţă".

Cu o istorie impresionantă, se remarcă prin eleganță fosta mașină de protocol a Ambasadei Chinei la Bruxelles, utilizată de ambasadori în deplasările oficiale. Este vorba de modelul exclusivist Cadillac Fleetwood Long, din 1979, unul dintre cele mai scumpe modele produse în epocă. Piesa de colecție are un preț de pornire, în licitație, de doar 5.000 de euro și deține atestatul de vehicul istoric.

Apoi, unul dintre cele mai cunoscute modele istorice sport, celebre din competiții și filme artistice, un exemplar bine întreținut de Ford Thunderbird, având un preț de pornire de 11.000 de euro – „bijuteria” albastră, fabricată în 1964, reprezintă în epocă una dintre expresiile luxului și vitezei, singurul model al acestei generații care avea cuvândul „Thunderbird”, înscris cromat de-a latul capotei.

Considerată Mașina sport a Americii, Corvette C5, fabricată în 2003, ediția limitată aniversară de 50 de ani de la apariția modelului sport Corvette, este, de asemenea, prezentă în licitatție și pleacă de la un preț de pornire de 10.000 de euro.

“Tu de când aștepți un loc în care să găsești exact ceea ce cauți? Acum îl descoperi și ai ocazia să alegi dintr-un registru compus din piese de colecție, care reclamă admirație, o piesă unicat pentru tine sau perfectă pentru a fi făcută cadou. Mașini de colecție, circumscrise genului intrat în moda de modern classics, ceasuri în ediție limitată, o selecție elegantă de obiecte decorative sau săbii purtătoare de istorie, alături de impresionante piese semnate Hermès”, este invitația organizatorului.

În cadrul evenimentului "Licitației de Eleganță” din 11 noiembrie, ce se va desfășura doar pe platforma online Artmark Live, vor fi scoase la licitație pentru prețul de pornire de doar 9.000 de euro, fiecare, și un model Ford Mustang din 1966, piesa de colecție Jaguar XJ40 Daimler din 1999, considerată cea mai sigură mașină din Marea Britanie, precum și un Mercedes SL380 decapotabil, din 1982, care are prețul de pornire de 8.000 de euro.

Mașinile de colecție pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviță, de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00, putând fi și testate cu o programare prealabilă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#masini rare, #licitatie, #Artmark, #vehicul, #Corvette, #Cadillac, #Ford Thunderbird, #bijuteria albastra , #stiri auto