Masina viitorului, alimentata cu energie solara?

Joi, 18 Iulie 2013, ora 23:32
4138 citiri
Masina viitorului, alimentata cu energie solara?
Foto: PopSci

Volvo a lansat o competitie pentru construirea unui sistem solar de incarcare a masinilor electrice, in incercarea de a gasi solutii si a trezi interesul pentru alimentarea automobilelor cu energie regenerabila.

Sistemul de incarcare solara care a atras atentia specialistilor se numeste Pure Tension Pavilion, ideea fiind inscrisa in aceasta competitie ("Switch to Pure Volvo") lansata in Italia si organizata de revista internationala de arhitectura The Plan, scrie PopSci.

Sistemul fotovoltaic este destinat modelului Volvo V60 Plug-In Hybrid, prima masina diesel hibrid din lume.

Pentru fabricarea panoului s-a folosit polietilena de mare densitate care incorporeaza panouri fotovoltaice si cuprinde inclusiv fibra de carbon.

Sistemul de incarcare la soare este eficient pentru a incarca bateria masinii si poate fi strans imediat si tinut in portbagaj. Acesta ar putea deveni parte din dotarea masinilor electrice ale viitorului.

Fiind inca in faza de dezvoltare, The Pure Tension Pavilion va fi prezentat la Roma in cadrul unui eveniment de profil, in luna septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#masina electrica Volvo, #masina panouri solare, #Switch Pure Volvo , #masini electrice