Lotus Exige Cup 260 a fost prezentat oficial

Luni, 02 August 2021, ora 23:57522 citiri
Lotus Exige Cup 260 a fost prezentat oficial
Apasati pe imagine pentru a o vedea la o dimensiune mai mare

Lotus a prezentat publicului noul Exige Cup 260, un derivat mult mai usor si mai rapid decat al deja cunoscutului Exige S. Noua versiune cantareste doar 888 de kilograme si dezvolta 257 de cai.

Introdus in luna martie a acestui an, noul Lotus Exige S primeste din partea constructorului britanic un frate mai usor, mai rigid si implicit mai rapid. Este vorba despre o versiunea noua a modelului, botezata Lotus Exige Cup 260, lansata ieri de producatorul de nisa.

Cum era de asteptat, propulsorul ramane nemodificat, unitatea cu patru cilindri, de provenienta Toyota, oferind 257 de cai putere si un cuplu motor de 235 Nm. Ecuatia devine insa mai interesanta daca adaugam faptul ca Exige Cup 260 pierde cateva kilograme comparativ cu Exige S.

Prin folosirea din belsug a fibrei de carbon, inginerii britanici au reusit sa scape de 11.7 kilograme. Pe langa acestea se mai scad inca 21.7 kilograme, rezultat al inlocuirii unor elemente ca bateria, jantele (cele mai usoare folosite vreodata la o masina de serie), luneta si o serie din componentele supraalimentatorului. Britanicii nu s-au multumit insa doar cu atat si au renuntat si la covorase, oglinda retrovizoare si parasolare, ceea ce inseamna inca 4.5 kilograme in minus.

Dupa toate aceste modificari, Exige Cup 260 caantareste doar 888 de kilograme si promite o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in doar 4 secunde, multumita si noului sistem de "launch control".

Cititi mai multe pe Automarket.ro