Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Încărcătoare auto universale: avantaje și recomandări

Advertorial
Luni, 18 Octombrie 2021, ora 17:07
4440 citiri
Încărcătoare auto universale: avantaje și recomandări
incarcator auto FOTO: unsplash.com

Viața modernă este, în mod evident, marcată din ce în ce mai puternic de tehnologie. În pofida unui avans considerabil, pe dispozitivele mobile – cum ar fi telefoanele, tabletele sau laptopurile – nu se reușește, deocamdata, implementarea unei tehnologii de conservare a energiei capabile să furnizeze o autonomie extinsă a bateriei.

În aceste condiții, accesorii precum incarcatoarele universale auto sunt absolut necesare pentru a vă putea dispozitivele la putere optimă, în timpul deplasării. Fiind elemente de care avem nevoie în mod curent, este important să le cunoaștem importanța și modalitățile optime de utilizare.

Ce este un încărcător auto universal?

Încărcătorul auto universal este un dispozitiv, în general de dimensiuni reduse, care poate fi cuplat în portul rezervat brichetei sau în cel de accesorii (cel puțin unul dintre aceste porturi este prezent pe aproape orice automobil, oricat de vechi ar fi). Portul brichetei oferă o tensiune electrică de 12V, pe care încărcătorul o convertește în tensiune de 5V, necesară alimentării prin USB.

Avantajele utilizării unui asemenea accesoriu

Cel mai mare avantaj pe care îl prezintă utilizarea unui astfel de dispozitiv este acela că oferă posibilitatea unei încărcări prin intermediul unui cablu. Unele încărcătoare auto oferă inclusiv posibilitatea alimentării rapide (fast charging), fiind astfel o soluție excelentă pentru a mai obține cateva ore de autonomie în plus.

Un alt avantaj pe care încărcătorul auto universal îl oferă este legat de calitatea curentului electric furnizat, acesta având incorporate dispozitive care stabilizează curentul electric oferit de sistem în portul brichetei. Este un detaliu deosebit de important, pentru că de calitatea curentului electric depinde funcționarea pe termen lung a portului de încărcare și a bateriei telefonului.

Fără îndoială, prețul modic al unui încărcător auto universal este un alt avantaj de care fiecare proprietar de automobil și posesor de telefon se bucură. Apare astfel posibilitatea de a avea o extraopțiune de încărcare, fără nevoia de a investi sume importante.

Recomandari utile

În alegerea unui încărcător auto universal este bine să ținem cont de câteva aspecte care vor contribui la alegerea perfectă pentru nevoile fiecăruia.

Primul și cel mai important are legătură cu numărul de porturi USB oferit. În general, sunt disponibile cel puțin două porturi (în foarte rare cazuri un singur port), putându-se ajunge chiar și la 4 porturi. Cu cât există mai multe porturi, cu atât dimensiunea încărcătorului crește, detaliu care poate fi deranjant și din punct de vedere estetic și funcțional. O dimensiune mai mare împiedică accesul la anumite butoane sau funcții din bordul automobilului.

Chiar dacă dispozitivul pe care îl deținem nu suportă funcția de încărcare rapidă, este recomandat ca porturile USB ale încărcătorului auto să ofere această posibilitate, mai ales că, de multe ori, prețul nu este semnificativ mai mare. Este bine ca măcar unul dintre porturi să ofere o intensitate minimă de 2,1 sau 2, 4 amperi. Nu uita că o intensitate mai mică înseamnă un timp de încărcare mai mare.

Calitatea încărcătorului auto este un alt aspect de care trebuie să ținem cont. În general, achiziționarea și utilizarea unui încărcător ieftin, procurat din surse necertificate, reprezintă un risc major. În primul rând, nu oferă o încărcare adecvată a dispozitivelor și în al doilea rând, poate chiar provoca scurtcircuite. De aceea, este imperios necesar ca, în căutarea accesoriului potrivit, să luăm în considerare accesorii originale și vanzatori cu reputație și vechime în piață.

Încărcătoarele auto sunt disponibile în diferite forme și mărimi, au functionalități multiple și reprezintă genul de accesorii care nu trebuie sa lipsească din niciun fel de autovehicul. În definitiv, nu știm niciodată în ce condiții vom avea nevoie, la un moment dat, de o încărcare rapidă a dispozitivului mobil.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#incarcator auto, #auto, #incarcator , #stiri auto