Iarna ii pune pe soferi la cheltuieli. Ce piese auto au de cumparat in sezonul rece

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 17:02
1559 citiri

Iarna si-a intrat pe deplin in drepturi, iar odata cu ninsorile si temperaturile extreme vin si problemele pentru soferi. Este momentul pentru ca toti conducatorii auto sa-si doteze masina cu pneuri de iarna, dar si sa inlocuiasca piesele auto care le pot ridica probleme.

Iarna este imperativ sa pleci la drum pregatit pentru orice scenariu deoarece o pana cu masina cand afara sunt minus 10 grade Celsius este greu de indurat. Este, asadar, imperativ ca inainte sa pleci la drum, fie el si unul de scurta durata, sa fii pregatit pentru circulatia in conditii de iarna. Acest lucru se traduce prin inlocuirea unor piese auto.

Cele mai cautate piese auto in timpul iernii

Luna decembrie a fost una atipica pentru o luna de iarna, insa odata cu venirea noului an temperaturile care au depasit pragul inghetului si nametii le-au dat batai de cap soferilor. Masinile au refuzat sa porneasca din cauza frigului, asa ca multi soferi au fost nevoiti sa-si achizitioneze o baterie noua sau un redresor. Si cablurile de curent sunt la mare cautare in sezonul rece.

Discurile si placutele de frana uzate ar trebui inlocuite cu unele noi fiind extrem de importante in trafic, mai ales cand pe carosabil apare poleiul si intarzie oprirea masinii la actionarea franei. Si stergatoarele sunt la mare cautare iarna deoarece este nevoie de ele mai mult decat in orice alt sezon.

Cea mai usoara maniera de a achizitiona aceste piese este comandarea produselor de pe site-urile care comercializeaza piese auto. Daca bugetul nu iti permite sa cumperi piese noi, o solutie o reprezinta site-urile cu anunturi de vanzari de componente auto second hand.

Antigelul, uleiul si lichidul pentru parbriz sunt si ele extrem de importante in timpul sezonului rece. Daca nu vrei sa ai parte de surprize naplacute pe drum, este indicat sa le verifici in prealabil.

Cauciucurile de iarna, necesare si pentru siguranta, dar si pentru a evita o amenda

Soferii care nu au automobilele echipate cu pneuri pentru iarna nu circula in siguranta. In plus, odata cu prima ninsoare, politistii au inceput sa faca verificari in aproape toata tara pentru a se asigura ca soferii respecta aceasta regula.

Daca inca nu ai inlocuit cauciucurile, risti o amenda cuprinsa intre 877 si 1.950 de lei. Ideal ar fi sa investesti intr-un set de anvelope noi, insa poti achizitiona pneuri pentru sezonul rece chiar si second hand din parcurile de dezmembrari auto sau de pe site-urile care comercializeaza piese auto la mana a doua.

Desi multi soferi au montat cauciucuri all-seasons, potrivite pentru orice tip de vreme, specialistii recomanda totusi un set pentru sezonul cald si un set pentru cel rece.

Anvelopele all-seasons, desi te vor scuti de amenda si sunt o optiune mai ieftina, nu sunt la fel de sigure pentru iarna ca cele concepute special pentru astfel de conditii de drum. Acelasi lucru este valabil si pentru cauciucurile resapate. Sunt mai ieftine si nu risti amenda daca circuli cu ele, insa nu sunt de buna calitate.

In general, cand vine vorba despre achizitionarea unor cauciucuri de iarna, un set mai scump va fi mai rezistent si de mai buna calitate, astfel ca pe termen lung sunt o optiune mai putin costisitoare deoarece nu vor trebui inlocuite decat in cativa ani.

Costul mediu pentru pregatirea pentru iarna este de 200 de lei. In asta intra verificarea la un service si schimbarea pneurilor de vara cu cele de iarna, in cazul in care acestea exista deja. Este un cost mic pentru a te asigura ca totul este in regula si ca circuli in conditii de siguramta deplina.

Ideal este sa faci toate pregatirile inainte ca temperaturile sa scada foarte mult si inainte sa apara zapada, insa daca a venit iarna si te-a prins nepregatit, poti sa-ti comanzi rapid piesele de care ai nevoie din magazinele virtuale si in cateva zile poti din nou sa te urci la volan.

Chiar daca nu intra in categoria pieselor auto, o lopata pentru zapada, o lanterna, un saculet cu material antiderapant sunt si ele indispensabile in timpul iernii pentru un sofer.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#anvelope iarna, #cauciucuri iarna online, #anvelope magazin iarna , #piata auto