Guvernul a aprobat inca 3.800 de vouchere pentru Programul Rabla Clasic

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 19:424138 citiri
Guvernul a aprobat inca 3.800 de vouchere pentru Programul Rabla Clasic
Foto: Arhiva Pixabay

Programul Rabla Clasic va fi suplimentat cu 3.800 de vouchere pentru acest an, in valoare de aproximativ 25 de milioane de lei, a hotarat, miercuri, Guvernul.

Ministrul Mediului a anuntat la finalul lui septembrie ca termenul de depunere a dosarelor a fost prelungit pana la data de 31 decembrie 2017 pentru persoanele fizice.

"Se asigura, astfel, continuarea Programului Rabla, program de succes aflat la cea de-a treisprezecea editie, pentru a incuraja cumpararea de autoturisme care nu polueaza si sunt mai sigure in trafic", subliniaza Guvernul.

Executivul mai da alti 10 milioane de lei pentru programul RO-LA, care vizeaza reducerea poluarii.

"Noul program de finantare vizeaza reducerea efectelor negative pe care transporturile rutiere de marfa le produc asupra mediului, prin transferul unui segment al transportului de marfa dinspre transportul rutier catre calea ferata", explica Executivul intr-un comunicat remis Ziare.com miercuri seara.

Prin transportul de tip RO-LA, vehiculele rutiere autopropulsate sunt transportate pe calea ferata, in trenuri compuse din vagoane specializate. Soferii vehiculelor pot insoti respectivele vehicule pe durata transportului feroviar, in vagoane de calatori.

Programul se inscrie in Politica nationala a Romaniei in domeniul energiei din surse regenerabile.

B.B.