Farurile inteligente, o inventie controversata: Ce se intampla in SUA si Europa

Sambata, 23 Martie 2013, ora 20:23
4280 citiri
Farurile inteligente, o inventie controversata: Ce se intampla in SUA si Europa
Foto: Fox News

Americanii se opun unei inventii cu care cei de la Audi isi vor echipa un model de masina. Tehnologia "Smart LED", care ajusteaza automat luminozitatea farurilor, este una controversata, in viziunea autoritatilor din SUA.

In 2012, Audi isi facea reclama in pauza marelui meci de fotbal american "Superbowl" si punea in centrul atentiei farurile cu LED-uri inteligente, scrie Fox News. Noua tehnologie nu este inca disponibila pentru public, insa ea ofera avantaje clare, spun specialistii in domeniu.

Farurile au devenit in acelasi timp mai luminoase, dar si inteligente. O tehnologie avansata in aceasta privinta este folosita si de Volvo. Ei au echipat unele modele cu camere speciale care sa detecteze alte masini care vin din fata si sa reduca intensitatea luminii farurilor, astfel incat sa nu ii incomodeze pe ceilalti soferi. Dupa ce masina trece de ei, farurile se ajusteaza automat si lumineaza din nou la intensitate maxima.

De ce refuza americanii noua tehnologie

La targul Consumer Electronics Show, Audi a lansat o tehnologie inovativa care ajusteaza intensitatea luminii atunci cand din fata vin alte masini. Totusi, in SUA, legile nu permit o asemenea inventie pe sosele. Legea americana in aceasta privinta este din 1968, aceasta mentionand ca masinile trebuie sa poata trece de la faza lunga la faza scurta, ceea ce noua tehnologie nu face.

Ea inseamna mai mult decat atat. Soferul nu trebuie sa faca nimic, lumina farurilor fiind ajustata automat. Autoritatile americane in domeniu sunt inca reticente in privinta noilor schimbari aduse de tehnologie.

Reprezentantii Audi si ai altor mari companii auto se vor intalni cu oficialii statului american pentru a incerca sa rezolve aceasta problema. Intre timp, europenii vor avea placerea de a conduce o masina Audi cu aceasta tehnologie inclusa. Modelul Audi A8 va fi lansat anul viitor pe "batranul continent", costul optiunii pentru o asemenea masina fiind de 3.000 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#audi faruri inteligente volvo, #model masina pret, #faruri inteligente masina lumina , #masini