Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Despre viteza unui camion

Advertorial
Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 18:15
20030 citiri
Despre viteza unui camion

Exista multe diferente intre felul in care se conduce o masina si felul in care se conduce un camion, iar una dintre ele este schimbarea de viteze. In functie de tipul de camion, puterea si multe alte variabile, exista multe tipuri de cutii de viteze pentru camioane. Scopul unui camion este de a fi productiv si fiabil, de a reduce costurile si de a creste durata de functionare. Astazi, multe capete de tractoare au transmisie automata, insa exista inca multe camioane cu transmisie manuala.

Cutia de viteze manuala cu 18 trepte este cea mai dificil de utilizat astazi. In cazul camioanele cu 18 trepte, sunt doua elemente de stiut. Primul - o parghie care imparte angrenajele in scurte si lungi. In acest fel, cutia de viteze are de obicei 10 rapoarte scurte si 8 lungi. Al doilea element - este butonul responsabil cu impartirea fiecarui angrenaj in doua parti, una cu o dezvoltare scurta si cealalta cu una mai lunga.

Camioanele cu 12 trepte. In cadrul acestui grup exista multe variabile, in functie de CV-ul pe care il are motorul camionului. Desi acestea au mai putine trepte de viteza, ele au totusi parghia care imparte angrenajul in trepte mari si mici.

Cele mai simple care pot fi gasite astazi sunt camioanele cu 8 trepte. Sunt dezvoltate pentru aplicatii de distributie si sunt mult mai compacte si mai simple decat cele prezentate anterior.

La randul lor, cutiile de viteze cu 6 trepte sunt cele mai asemanatoare cu cele ale masinilor si sunt cele mai mici, iar camionul este mai usor de condus.

Care ar fi sfaturile pentru conducerea unui camion?!

Toate manevrele trebuie sa fie planificate in avans si trebuie calculate cu precizie, pentru ca, daca nu merge bine, puteti ramane blocat si veti avea nevoie de asistenta pentru a iesi din impas.

Pastrati distanta de siguranta. Daca acest lucru este deja important in orice alt vehicul, este evident ca, la greutatea camionului, va fi necesar sa pastrati o distanta mai mare, deoarece franarea este mai lenta. De asemenea, este important sa mentineti si distante laterale mari.

Pe langa starea pavajului si posibilele obstacole, este foarte important sa se tina seama de denivelari. Abordarea unei pante abrupte fara energie poate fi o problema, asa ca, atentie si profita de inertie.

Cand este foarte rece si temperatura este aproape de 0 grade, este recomandat sa incalziti motorul de mai multe ori inainte de a porni la drum.

Desi pot aparea situatii extreme, este recomandat sa nu schimbati banda de rulare atunci cand conduceti un camion pe autostrada.

Indiferent de vehiculul pe care urmeaza sa il cumparati din oferta de camioane de vanzare, exista ceva foarte important: sa conduceti in siguranta. Pentru aceasta, este recomandat sa va asigurati ca actualizati intretinerea camionului pentru a evita avariile care implica consum de timp si bani. Chiar daca spunem ca stim sa conducem si suntem experti, atunci cand vorbim despre unui camion ne confruntam cu un lucru important: vom conduce un vehicul in care stam la doi metri deasupra solului si care poate cantari (gol) aproximativ 15.000-20.000 de kilograme.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#camioane, #auto, #diferente, #condus , #stiri auto