De ce tremura industria auto mondiala cand "stranuta" Japonia

Luni, 28 Martie 2011, ora 08:202738 citiri
De ce tremura industria auto mondiala cand "stranuta" Japonia

Turbulentele din sectorul auto japonez se vor propaga in toata lumea. Cutremurul din Japonia din 11 martie a distrus cateva fabrici de asamblare a automobilelor si a blocat capacitatea de productie a tarii.

Potrivit analistilor, furnizarea de masini japoneze in SUA se va diminua, ceea ce va duce la cresterea preturilor la anumite vehicule importate. Ca si alte industrii, sectorul auto din Japonia este strans legat de furnizori, distribuitori si comercianti din zeci de tari.

Producatorii de automobile din Japonia, Toyota, Honda si Nissan incearca sa-si dea seama cat de mari sunt pagubele la sistemele de aprovizionare si la liniile de asamblare.

"Exportul de vehicule japoneze in SUA se va diminua pe termen scurt. Acest lucru va determina cresterea preturilor la anumite vehicule importate, iar situatia este putin probabil sa se reintoarca la normalitate prea curand", a declarat analistul Michael Robinet de la IHS Global Insight, pentru Business Insider. Citeste mai multe despre De ce tremura industria auto mondiala cand "stranuta" Japonia pe Business24.ro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News