Dacia lauda programul Rabla: E o masura eficienta si moderna pentru reinnoirea parcului auto

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 20:03
3295 citiri
Dacia lauda programul Rabla: E o masura eficienta si moderna pentru reinnoirea parcului auto

Compania Dacia a transmis, vineri, ca programul Rabla este o masura care si-a dovedit eficienta in timp.

Reprezentantii constructorului autohton de masini au precizat ca acest proiect a permis accesul clientilor romani la achizitia de vehicule noi intr-o perioada economica dificila, sustinand totodata eforturile de improspatare a parcului auto, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Mai mult, ei arata ca programul din acest an "este unul modern, prin evolutiile care au fost aduse, in special prin implementarea sistemului informatic si prin accesul liber al clientilor la orice marca auto".

In viziunea Dacia, acest lucru a fost posibil si prin faptul ca autoritatile competente au dat dovada de "deschidere si transparenta", avand in vedere ca au luat in calcul propunerile venite din partea jucatorilor din industrie.

Pe de alta parte, compania sustine ca primele efectele ale programului din acest an sunt deja incurajatoare.

"In anul 2013, Dacia a vandut in Romania aproape de 25.000 de unitati. Vanzarile pe piata locala sunt foarte importante pentru noi, iar Dacia-Renault va propune si va sustine in continuare masuri care sa duca la cresterea pietei auto", a declarat Nicolas Maure, director general al Dacia.

Programul Rabla 2014

Administratia Fondului pentru Mediu aloca un numar de 20.000 de tichete pentru Rabla 2014, bugetul total fiind de 140 milioane lei. Dintre acestea, 17.000 sunt pentru persoane fizice. Pentru prima data, ele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, ci electronic, prin sistemul informatic al AFM, care va respecta principiul "primul venit, primul servit".

Mai exact, doritorul va merge la comerciant, iar acesta va scoate tichetul electronic din baza nationala.

De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achizitionarea unui autovehicul nou, valoarea acestuia fiind de 6.500 lei. Mai mult, masina care urmeaza sa fie casata trebuie sa aiba o vechime de cel putin 8 ani.

Programul Rabla 2014 a inceput: Care sunt ofertele

Procedura prevede ca persoana fizica interesata sa cumpere o masina noua prin Rabla sa mearga la dealerul auto pentru a se inscrie in sistemul national. In termen de cinci zile lucratoare, AFM urmeaza sa valideze datele inscrise de solicitant, iar in decurs de 30 de zile acesta trebuie sa-si radieze masina veche din circulatie si sa semneze un contract de vanzare-cumparare cu dealerul de la care achizitioneaza un autovehicul nou.

Daca aceste conditii nu se intrunesc, tichetul valoric se intoarce in baza nationala, iar persoana fizica/juridica pierde dreptul de a mai cumpara o masina noua pe baza acelui document.

Pe de alta parte, posesorul unei masini vechi eligibile pentru program poate transmite voucherul unei alte persoane, dar din prima zi cand se prezinta la dealerul auto si pe baza unei declaratii semnate pe propria raspundere.

C.P.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Dacia pogram Rabla, #avantaje program rabla, #parc auto Romania, #masini Rabla , #programul rabla