Nissan Leaf, masina anului in Europa. Vezi pe cat s-a clasat Dacia Duster

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 13:49
5134 citiri
Nissan Leaf, masina anului in Europa. Vezi pe cat s-a clasat Dacia Duster

Nissan Leaf, primul model electric al companiei japoneze, a primit, luni, titlul de "Masina anului 2011 in Europa", Dacia Duster ocupand doar locul sapte.

Titlul castigat de modelul japonez subliniaza, inca o data, faptul ca modelele ecologice castiga teren atat pe piata, cat si in preferintele juriilor de specialitate potrivit Auto Media.

Leaf a adunat 257 de puncte, reusind sa-si adjudece locul intai dupa o lupta stransa cu Alfa Romeo Giulietta, care s-a clasat pe pozitia a doua in clasament, cu 248 de puncte. Al treilea model clasat pe podium, Opel Meriva, a adunat cu doar patru puncte mai putin decat Giulietta.

Pentru trofeul "Masina anului" au concurat autoturisme lansate in ultimele 12 luni pe cel putin cinci piete nationale europene, care au atins sau au preconizate vanzari de minim 5.000 de unitati.

Dacia Duster, care s-a situat pe ultimul loc, dintre cei sapte finalisti, a fost lansata oficial la inceputul lunii martie la Salonul Auto de la Geneva si se vinde de atunci pe principalele piete din Europa, Algeria, Maroc si Turcia, in versiunile 4x2 si 4x4. In Romania, Dacia Duster are preturi incepand de la 10.500 de euro. Cel mai ieftin model 4X4 costa 12.300 de euro.

Duster este primul automobil romanesc calificat intr-o finala a competitiei Car of The Year, care se desfasoara de 46 de ani. La editia de anul trecut a finalei Car of The Year, castigator a fost modelul Volkswagen Polo.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Dacia Duster masina anului, #nissan leaf masina anului 2011 in , #masini