Cum economisesti fara efort, ca sofer

Advertorial
Miercuri, 14 Aprilie 2021, ora 17:25
7980 citiri
Cum economisesti fara efort, ca sofer
sofer FOTO: Shutterstock.com

Nu toti cei care conduc in mod frecvent se raporteaza la masina lor din punct de vedere al pasiunii pentru senzatii tari. Cei mai multi soferi romani cauta sa isi scada costurile de exploatare, dar numai cei mai responsabili dintre ei aleg sa nu sacrifice siguranta la volan. A nu pune in pericol siguranta pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic nu intra in contradictie cu ideea de a economisi sume importante de bani. Poti avea control deplin asupra acestui capitol inca dinainte de a te urca la volan. In randurile de mai jos, propunem o lista a masurilor pe care le poti pune in practica incepand de azi, fara sa simti ca sacrifici ceva.

Educa-ti obiceiurile de condus

Este evident ca o masina Diesel, cu cilindre de pana in 3.000 cmc, sau una pe benzina, de cel mult 1.800 cmc, va avea un consum rezonabil, prin prisma caracteristicilor tehnice. Chiar si asa, poti imbunatati acest capitol prin cateva trucuri aplicate in timpul condusului. Rularea la o viteza constanta, fara franari si accelerari bruste, va menaja componente precum transmisia, ambreiajul, franele si volantul. Schimba treptele in zona cuplului ideal, prescris de producator, pentru a mentine motorul in randament maxim. Astfel, vei consuma mai putin si vei diminua uzura de termen lung.

Alege preturi avantajoase pentru asigurare

Masina ta costa bani chiar si atunci cand sta pe loc. In afara impozitului anual sau a ratei, pe care multi dintre noi o achita lunar, exista si un alt cost, deloc de neglijat. O asigurare auto nu trebuie sa fie insa un motiv de stres, ci o simpla formalitate. Cand obtii imediat tarifele online, ai livrare instant a politei prin e-mail si poti face plata securizat, cu cardul bancar sau prin transfer, totul este mai simplu. Poti incheia o asigurare RCA pe perioada dorita, de la o luna pana la 12 luni, fara costuri suplimentare, si ai la dispozitie chiar si un calculator online. Pe site, ai garantia sigurantei datelor tale, conferita de protocoalele de securitate moderne, adaptate legislatiei in vigoare.

Verifica subansamblele masinii

O cale usoare prin care poti creste costurile de exploatare ale masinii fara sa-ti dai seama este simpla neglijenta a starii ei tehnice. Vorbim in special de primele zile de dupa sezonul rece, in care multi dintre noi nu verifica starea tehnica. Alege, in schimb, sa inspectezi felul in care se prezinta bateria, discurile, respectiv placutele de frana, precum si lichidul de frana, antigelul si lichidul de servodirectie. Orice neconcordanta a starii tehnice trebuie sa te trimita la service cat mai repede.

Alege preventia

O masina are mii de piese, dar, dintre acestea, doar patru stabilesc un contact direct cu suprafata de rulare: pneurile. Este obligatoriu, asadar, sa verifici periodic starea lor, pentru a evita scenariul unui accident petrecut din cauza imposibilitatii de a frana la timp. Din aceeasi categorie face parte si functionarea impecabila a farurilor, semnalizatoarelor si stergatoarelor. Desi sunt echipamente ce vizeaza in primul rand siguranta, acestea te scapa de accidente ce pot sa nu fie grave, dar costisitoare din punct de vedere al reparatiilor ulterioare.

Nu neglija micile defectiuni

Sa recunoastem, multi dintre soferi aleg sa intarzie reparatiile unora dintre elementele aparent neimportante ale masinii. Fie ca vorbim despre lampa de plafon, despre cea din portbagaj, despre bricheta sau despre instalatia de aer conditionat, fiecare dintre aceste elemente trebuie sa functioneze de fiecare data. Acumulate, aceste defectiuni te vor costa considerabil mai mult si vor scadea valoarea de revanzare a masinii.

Sfaturile de mai sus te vor ajuta sa consumi mai putin, sa diminuezi uzura masinii si sa optimizezi cheltuielile pe care aceasta le solicita chiar si cand nu o utilizezi. Cu o conduita preventiva si cu inspiratie, vei reusi sa te folosesti de propriul automobil in deplina satisfactie.

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#Sofer, #economii , #stiri auto