Comisia Europeana lucreaza la reguli mai stricte privind emisiile vehiculelor

Sambata, 16 Iulie 2016, ora 12:50
2571 citiri
Comisia Europeana lucreaza la reguli mai stricte privind emisiile vehiculelor
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana lucreaza la reglementari mai stricte referitoare la emisiile de dioxid de carbon ale automobilelor si vehiculelor van, pentru a reduce contributia acestora la schimbarile climatice, dupa 2020.

Informatiile apar intr-un document al UE, conform Bloomberg.

Executivul UE lucreaza la stabilirea unor limite pentru emisiile de dioxid de carbon, care vor fi introduse dupa 2021 in cazul automobilelor si dupa 2020 in cazul vehiculelor van, se arata in documentul confidential care va fi publicat miercuri la Bruxelles.

Proiectul va fi gata in 2017 si va avea nevoie de sprijinul guvernelor statelor UE si al Parlamentului European.

"Comisia lucreaza la standarde post-2020, pentru automobile si van-uri, analizand costurile si beneficiile, impactul asupra competitivitatii si dezvoltarii la nivelul UE si global", potrivit documentului.

Va fi analizata si stabilirea unei tinte intermediare, inainte de 2030.

In cadrul strategiei de reducere cu 40% a gazelor cu efect de sera pana in 2030, fata de nivelul anului 1990, UE vrea sa inaspreasca limitele in sistemul european de tranzactionare a certificatelor pentru emisii si a reglementarilor din industrie, inclusiv in cazul transporturilor terestre.

UE are si un obiectiv separat de reducere a gazelor cu efect de sera cu 20% pana in 2020, fata de 1990.

In cadrul acestui plan, Uniunea a aprobat reglementari care plafoneaza nivelul mediu ale emisiilor de dioxid de carbon ale automobilelor la 130 de grame pe kilometru in 2015 si 95 de grame in 2021.

In cazul vehiculelor comerciale usoare, limitele fixate sunt de 175 de grame pe kilometru in 2017 si 147 de grame pentru 2020.

Companiile Volkswagen si Opel au fost implicate in scandaluri privind trucarea nivelului de emisii.

Inspectiile efectuate au aratat ca in luna aprilie aproape o treime dintre masinile care circulau in Romania in 2015 au avut emisii poluante peste limita admisa in tara noastra.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#reguli europene emisii vehicule 2020, #reducere emisii poluante masini , #stiri auto