Clasamentul celor mai fiabile maşini second-hand la preţul infim de sub 1.000 de euro. Care sunt surprinzătoarele modele VIDEO

Sambata, 18 Decembrie 2021, ora 03:30
17307 citiri
Clasamentul celor mai fiabile maşini second-hand la preţul infim de sub 1.000 de euro. Care sunt surprinzătoarele modele VIDEO
Cu documentare și cu multă cercetare, îți poți găsi un model care să îți satisfacă nevoile de transport în deplină siguranţă FOTO mercedes-benz-publicarchive.com

Ai auzit de nenumărate ori despre riscurile achiziționării unei mașini second-hand la preț redus. Specialiştii auto când susţin acest lucru, nu vorbesc despre mașinile ieftine în general, ci despre un cumul de factori pe care trebuie să le iei atent în calcul. Fără îndoială, preţul este un semnal de alarmă în acest sens.

Cu toate acestea, cum ar fi să stii că poţi achiziţiona un autoturism cu 1.000 de euro si să fie si fiabil, pe deasupra. Multe voci sceptice afirmă că suma de 1.000 de euro alocată pentru achiziția unei mașini la mâna a doua este insuficientă și că în schimbul ei nu poți cumpăra decât o rablă în care urmează să investești mulți bani.

Experţii auto de la carVertical demontează acest mit şi au realizat, pe baza analizelor interne, un top 10 al acestor maşini rulate pe care, dacă le cumperi din surse sigure, s-ar putea să îţi faci foarte bine treaba cu ele.

Volkswagen Golf

Din acest top nu putea să lipsească cel mai enigmatic model al grupului VAG și anume Volkswagen Golf. Fabricat timp de 4 decenii și cu peste 6 generații la activ, Golf-ul este una dintre cele mai iubite mașini din România. Modelul care se supune limitei financiare de 1.000 de euro este Golf 4.

Poate fi achiziționat în varianta pe benzină (motoarele de 1,4 MPI sau 1,6 SR) sau echipat cu legendarul motor pe motorină, 1,9 ALH. Iubitorii modelului bagă mâna în foc că motorul cu codul ALH produce motorină în loc să consume. Cine suntem noi să îi contrazicem?

Skoda Fabia

Skoda Fabia vine tare din urmă, cu motoare asemănătoare cu cele ale Golf-ului, și ne propune o echipare destul de bogată comparativ cu bugetul de achiziție. La numai 900 de euro, cumpărătorul primește un model de Fabia Combi (break), propulsat de un motor 1,9 SDI, fabricat în anul 2003.

De asemenea, mașina este echipată cu sistemele de siguranță ABS, ESP, airbag-uri, precum și cu aer condiționat, geamuri electrice și proiectoare de ceață.

Audi A4

Modelul propus este un Audi A4, motorizare 1,8 T din anul 1996. Chiar dacă la momentul actual mașina are 25 de ani, acest model își menține în continuare actualitatea și utilitatea din vremurile bune.

La numai 800 de euro, mașina este echipată cu dublu climatronic, navigație, geamuri și oglinzi electrice, ABS, ESP, servodirecție și jante din aluminiu. Chiar dacă nu mai este la prima tinerețe, acest model din 1996 te poate duce cu stil din punctul A în punctul B.

Ford Focus

Modelul de Focus Combi din anul 2000 nu o fi cel mai frumos de pe șosea, însă este destul de util și accesibil. Nefiind foarte dotat și având doar funcționalitățile de bază pentru a o conduce, Focus-ul Combi este „de pus la treabă”, pentru că chiar nu îți pasă dacă vei murdări puțin interiorul sau dacă vei zgâria vopseaua.

Dacia Logan

Proiectat inițial pentru piețele emergente la prețul imbatabil de 5.000 euro, modelul Logan este o berlină de familie, modernă și robustă, care a reprezentant renașterea mărcii. A revoluționat piața auto și a avut un succes comercial incredibil, inclusiv în Europa de Vest, unde modelul Logan a fost lansat în 2005.

Sub 1.000 de euro poți achiziționa un model echipat cu motorul clasic pe benzină 1,4 MPI, și, dacă ai noroc, poate are instalat și un sistem GPL, care chiar ține cu casa și cu portofelul tău. Dacă vrei să achiziționezi un Logan cu indestructibilul motor 1,5 dCI, trebuie să te mai cauți puțin prin buzunare.

Volkswagen Polo

Acest model de la Volkswagen este considerat frățiorul mai mic al Golf-ului. Polo este o mașină relativ mică, echipată cu motoare fiabile și care nu te lasă la greu. În acest buget, poți primi un VW Polo 6N, fabricat în 2002 și propulsat de un motor aspirat pe benzină de 1,4 cmc.

Cu acești bani cumperi o mașină corectă, care nu te impresionează la capitolul design, dar de care nu te desparți cu ușurință în cazul în care te hotărăști să o vinzi.

Opel Corsa

Mergând în continuare pe axa mașinilor de mici dimensiuni, avem acest Opel Corsa Coupe, echipat cu un motor 1,2 benzină, ce dezvoltă o putere de 75 CP.

Nu este o mașină foarte arătoasă, în schimb se poate dovedi foarte utilă prin oraș. La prețul de 800 de euro, cumpărătorul primește sistemele de siguranță ABS, ESP, jante de aliaj, precum și promisiunea că mașina nu a fost implicată in niciun accident.

Peugeot 206

Acest model este dovada vie că poți găsi și performanță cu bani puțini. Acest model este echipat cu un motor 2,0 benzină, 135 CP și cu un sistem electric de decapotare. Primești, deci, în schimbul a 900 de euro, o decapotabilă dotată cu un motor destul de puternic, căreia nu îi lipsesc dotările de bază pe partea de siguranță și manevrabilitate a vehiculului.

Daewoo Matiz

Nu sunt foarte multe de spus despre acest model de la Daewoo, doar faptul că este o mașină ideală pentru oraș, echipată cu un motor pe benzină de numai 0,8 cmc și care nu te dezamăgește și își duce la final cu succes scopul pentru care a fost creat: deplasarea.

Mercedes – Benz A klasse

Mercedes sub 1.000 de euro? Dacă dorești o mașină care să poarte emblema constructorului german pe grilă și nu ai un buget ridicat, A klasse este ideală. La 850 de euro, primești o mașină de mici dimensiuni, echipată cu un motor 1,7 diesel, care dezvoltă 95 CP.

Un buget modest nu este totuşi echivalent cu achiziția unei rable. Cu documentare și cu multă cercetare, îți poți găsi un model fiabil care să îți satisfacă nevoile. Nu o fi acesta cel mai arătos de pe șosea, dar la finalul zilei poți afirma mulțumit că te-a transportat unde aveai nevoie.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#masini ieftine, #masini second hand, #pret, #Dacia Logan, #Skoda Fabia, #dotari, #model , #stiri auto