Cifre spectaculoase pentru Tesla: Comenzile pentru noua masina depasesc 10 miliarde de dolari

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 12:42
4105 citiri
Cifre spectaculoase pentru Tesla: Comenzile pentru noua masina depasesc 10 miliarde de dolari
Foto: Tesla Motors

Tesla Motors a primit peste 253.000 de comenzi in primele 36 de ore de la prezentarea noului automobil Model 3 care, la un pret mediu de 42.000 de dolari, incluzand functii optionale, valoreaza 10,6 miliarde de dolari.

Livrarile de automobile Model 3 sunt asteptate peste cel putin 18 luni, relateaza Reuters.

Interesul mare pentru aceasta masina, alimentat in parte de mesajele postate pe Twitter de fondatorul Tesla, Elon Musk, ar putea contribui la cresterea actiunilor companiei, care vineri au inchis in urcare cu 3,4%.

Tesla face masina viitorului mai accesibila: Cum arata cel mai ieftin model al sau (Video)

Pretul mediu de vanzare anticipat de Musk depaseste cu mult pretul versiunii de baza, de 35.000 de dolari.

Analistii au estimat anterior ca primele automobile Model 3 produse la fabrica Tesla din Fremont, California, ar putea fi comercializate cu preturi de 50.000-60.000 de dolari.

Tesla a investit masiv in extinderea uzinei, pentru a creste capaciatea anuala de productie la 500.000 de automobile pana in 2020.

Urmeaza o listare pe bursa?

Unii analisti au crezut ca Tesla ar putea avea probleme cu atragerea de comenzi pentru Model 3, deoarece sunt insotite de plata unui avans rambirsabil de 1.000 de dolari. Insa acest lucru nu s-a adeverit.

Ba mai mult, Brian Johnson, analist la Barclays, a declarat vineri ca numarul mare de comenzi primite de Tesla "creeaza conditiile pentru lansarea unei oferte publice pe bursa de catre compania auto, fondurile atrase urmand sa fie folosite pentru dezvoltarea fabricii si de produse".

Cerere uriasa pentru noua masina Tesla, inainte de lansare. Compania se confrunta cu o mare provocare

Automobilul Model 3, lansat joia trecuta, va avea o autonomie de minim 215 mile (346 kilometri), iar Elon Musk a spus ca este increzator ca livrarile vor incepe in 2017.

Model 3 este elementul central al planului Tesla de a extindere a bazei de clienti dincolo de cumparatorii bogati si de a face din vehiculele electrice o componenta importanta a pietei auto.

Cea mai mare parte platformei automobilului este noua, inclusiv arhitectura bateriei si tehnologia motorului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Tesla comenzi model nou, #Tesla comenzi Model 3, #Tesla Model 3, #Tesla masina noua , #masini electrice