China incearca sa descurajeze vanzarile de masini din cauza traficului

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 17:57950 citiri
China incearca sa descurajeze vanzarile de masini din cauza traficului
Foto: AFP

Soferii din Beijing ar putea fi obligati sa plateasca pentru a-si conduce propriile masini, in urma masurilor luate de Guvernul chinez impotriva traficului infernal din oras.

Capitala chineza are in prezent 4,7 milioane de masini, iar numarul va creste la 7 milioane in 2012, ca urmare a stimulentelor oferite de guvern pentru dezvoltarea industriei auto. Politicile Beijingului au functionat, dar orasele se confrunta acum cu problema poluarii si a traficului aglomerat, potrivit Reuters.

De asemenea, e posibil ca locuitorii din Beijing sa poata cumpara o singura masina si sa fie nevoiti sa obtina un permis de parcare inainte sa poata cumpara un apartament in oras. In plus, chinezii vor fi incurajati sa lucreze aproape de casa pentru a nu mai avea nevoie de masina, iar orasul va avea mai multe linii de metrou si autobuze.

Deocamdata nu a fost luata nicio masura, dar proiectul de lege ar urma sa fie facut public la inceputul saptamanii viitoare.

China, a doua economie ca marime a lumii, a devenit anul trecut cea mai mare piata auto dupa SUA cu 199 de milioane de masini. 20 de milioane de autoturisme noi ajung pe strazile tarii in fiecare an, potrivit statisticilor oficiale.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News