Cele mai tari oferte la masinile hibrid (Galerie foto)

Marti, 08 Mai 2012, ora 07:14
7978 citiri
Cele mai tari oferte la masinile hibrid (Galerie foto)

Masina hibrid face legatura dintre cea clasica si cea electrica, fiind o alegere perfecta pentru cei care vor sa protejeze mediul si sa investeasca intr-o tehnologie eco.

Masina hibrid foloseste atat motorul cu combustie pe benzina, cat si un sistem electric care redistribuie energia uzata.

De asemenea, duce la reducerea masiva a emisiilor de dioxid de carbon.

Exista numeroase critici aduse la adresa acestui gen de masini, de la limita de viteza, numarul de kilometri pe care ii poti parcurge sau pretul destul de ridicat.

Insa, cei care au achizitionat o masina hibrid considera ca este o investitie pe termen lung, deoarece se economisesc multi bani pentru combustibilii traditionali.

Daca la o masina electrica ar fi existat pericolul ca sistemul electric sa se defecteze sau sursa de energie sa se epuizeze in timpul mersului, la un hibrid, aceasta situatie este irelevanta, in conditiile in care exista motorul traditional.

Iata cele mai noi oferte petntru masinile hibrid.

Mercedes-Benz S 400 Hybrid

Pret: 73.350 euro

Mecanismul sau de transmisie este compus dintr-un puternic motor pe benzina cu sase cilindri si un motor electric care genereaza un cuplu ridicat, functioneaza cu un consum redus de carburant, protejand, in acelasi timp, mediul inconjurator.

Printre specificatiile importante se numara un sistem de recuperare a energiei de franare, functia ECO start/stop si pneurile optimizate pentru minimizarea rezistentei la frecare, consumul mixt de doar 7,9-8,2 l/100 km si emisiile de CO2 in regim mixt de doar 186-191 g/km.

Sistemul combinat de propulsie furnizeaza un cuplu maxim de 385 Nm, care asigura o acceleratie a autovehiculului de la 0 la 100 km/h in doar 7,2 secunde, acesta atingand o viteza maxima de 250 km/h (limitata electronic).

Motorul electric este alimentat de o baterie litiu-ion. In plus, functia de amplificare a puterii permite utilizarea simultana a ambelor motoare pentru o perioada scurta de timp.

Lexus CT 200h

Pret: 22.984 euro

Lexus CT 200h va folosi o motorizare hibrida Dual VVT-I, care are o putere totala de 136 CP si un cuplu maxim de 142 Nm. Masina accelereaza de la 0-100km/h in 10,3 secunde si atinge o viteza maxima de 180km/h. Consumul combinat de combustibil este de 3,8 litri/100km, iar emisiile de CO2 sunt de doar 87g/km. Lexus Hybrid Drive genereaza emisii de noxe de numai 3,3 mg/km si zero emisii de particule, valori de peste 50 ori mai mici decat cele ale unui motor diesel de o putere similara. In plus, atunci cand ruleaza exclusiv in modul electric, pe o distanta de pana la 2 km si cu o viteza de pana la 45km/h, acestea sunt zero.

Toyota Prius Hybrid

Pret: 30.050 euro

Motorizarea Prius este 1,8 litri benzina 99 CP, impreuna cu un motor electric de 82 CP, in total fiind disponibili 134 CP. Transmisia la noul Prius este automata, consumul extraurban este de 3,7 litri la 100 km, iar urban este de 3,9 litri la 100 km. Emisiile CO2 sunt de 90 grame pe km, iar noul Prius atinge 100 km/h in 10,4 secunde, Viteza maxima este de 180 km/h.

Echiparea de baza Luna vine cu aer conditionat automat, computer de bord, directie asistata electric, sistem de control al stabilitatii, sistem electronic de control al tractiunii si sistem de asistenta la pornirea in rampa.

Peugeot 308 Hybrid4

Pret: 26.995 euro

Aceasta masina are tractiune integrala, un motor de 2.0 litri HDI care dezvolta 163 CP, responsabil cu angrenarea rotilor fata, dar exista si un motor electric de 37 CP care le pune in miscare pe cele din spate. In total, puterea este de 200 CP si un cuplu de 500 Nm, dintre care 300 Nm pe puntea fata proveniti din energia termica si 200 Nm pe spate.

Consumul mediu vehiculat de constructor este de 3,81 litri de motorina la 100 km parcursi, in acelasi timp emisiile sunt de clasa mica, de 99 g/km. Pentru a avea o imagine de ansamblu, motorizarea cea mai economica a lui 308, cea 1.6 HDI de 110 CP, are un consum mediu de 5,1 litri si emisii de 137 g/km.

Exista patru moduri de exploatare a sistemului, Auto (regimul optim este selectat implicit), ZEV (modul doar electric), 4WD (toate rotile sunt angrenate in acelasi timp) si Sport in care energia termica si cea electrica lucreaza impreuna pentru cele mai bune prestatii dinamice.

BMW ActiveHybrid 5

Pret: 39.980 euro

Masina are un motor bi-turbo de sase cilindri in linie, un motor electric si o transmisie automata in opt trepte, avand putere de 340 CP, un cuplu de 450 Nm, o viteza maxima de 250 km/h si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde.

Daca te deplasezi prin oras, presupunand ca nu depasesti 60 km/h, nu vei avea nevoie decat de motorul electric. Acesta are o putere de 55 CP si primeste energia de la bateria litiu-ion, amplasata in zona portbagajului. La viteze mai mari de 60 de km/h intra in functiune si motorul bi-turbo, de 304 CP.

Pentru 100 km, consumul este putin sub 7 litri de benzina, in timp ce noxele emise au valori cuprinse intre 149-163 g/km.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#oferte masini hibrid, #masini hibrid Romania, #pret masini hibrid, #masini hibrid , #masini