Cele mai scumpe defecțiuni de reparat la o mașină

Advertorial
Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 15:29
6586 citiri
Cele mai scumpe defecțiuni de reparat la o mașină
reparatii auto FOTO: mecdiesel.ro

Există mulți factori care influențează performanța vehiculului dvs.. Modul în care conduceți, modul în care folosiți mașina și calitatea pieselor au un efect mare asupra mașinii. Deși există lucruri care nu pot fi schimbate, întreținerea corectă îi poate prelungi durata de viață utilă și, de asemenea, vă poate economisi bani.

Iată care sunt unele dintre cele mai scumpe defecțiuni de reparat pe care le poate suferi un vehicul.

Cutia de viteze. Fie că este vorba de o cutie de viteze manuală sau automată, dacă există o defecțiune pe care nu doriți să o aveți, despre aceasta este vorba. Acest element este esențial în mecanica vehiculului dumneavoastră. Funcționarea sa permite roților să aibă un cuplu suficient pentru a deplasa eficient vehiculul. Dacă cutia de viteze este manuală, reparația se va ridica la aproximativ 9 ore de lucru și, în consecință, la costuri mari. Dacă este automată, orele de lucru cresc, iar prețul la fel. Pentru a preveni defecțiunile la cutia de viteze, este recomandat să circulați lin și progresiv, fără accelerare sau frânare.

Chiulasa. Acest element este una dintre cele mai importante structuri din mașină. Este un bloc metalic care este responsabil pentru acoperirea părții superioare a cilindrilor unui motor cu ardere pentru a preveni pierderile de compresie. Reparația chiulasei durează aproximativ 17 ore de lucru, ceea ce se traduce în costuri ridicate. Pentru a evita problemele cu chiulasa, este important să faceți corect schimbările de ulei și lichidul de răcire și să controlați nivelul acestora.

Turbosuflanta. Deși este folosită în general la vehiculele sport, în ultimii ani, a fost instalată în motoarele cu cilindrii mai mici. Rolul său este de a supraalimenta motorul astfel încât să aibă mai multe performanțe. Fiind o piesă scumpă în sine, reparația ei este pe măsură. Schimbarea ei ar putea necesita aproximativ 5,5 ore de muncă și în consecință costuri mari. Pentru a evita eventualele defecțiuni la turbosuflante, este important să lăsați mașina la relanti aproximativ 30 de secunde înainte de a porni și aproximativ 30 de secunde înainte de a opri motorul, astfel veți face ca temperatura să se regleze. De asemenea, este indicat să conduceți lin.

Injectoare. Injectoarele au funcția de a furniza motorului combustibilul necesar pentru ca arderea să aibă loc. Reparația acestuia durează mai puțin decât în cazul celor enunțate mai sus, însă costurile nu sunt cu mult mai mici. O modalitate de prevenire este schimbarea filtrelor de combustibil la timp și alimentarea la benzinăriile de calitate.

Blocul motor. Este o piesă metalică la care sunt atașate alte părți ale motorului, cum ar fi pistoanele și cilindrii. Defecțiunile pot fi cauzate de schimbarea incorectă a uleiului și a lichidului de răcire sau a conducerii accidentate cu motorul rece. Reparația acestuia presupune aproximativ 17 ore de lucru.

Prevenția va evita multe probleme și vă va crește siguranța la volan. Luați aminte și nu așteptați să apară problemele.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#auto, #reparatii auto, #piese auto , #stiri auto