Cele mai bune masini hibrid (Galerie foto)

Sambata, 17 August 2013, ora 09:389935 citiri
Cele mai bune masini hibrid (Galerie foto)
Foto: cnet.com

Masinile hibrid nu tin pasul pe loc, ci evolueaza, devenind mai accesibile si mai performante. In prezent, cei care doresc au la dispozitie mai multe modele care au performante de invidiat.

BMW i3

Aceasta masina are si o parte a motorului pe benzina, el incarcand bateria si echipand masina pentru a-i prelungi autonomia, scrie cnet.com. BMW i3 va fi disponibil la vanzare anul viitor. Motorul dezvolta 34 de cai-putere, partea electrica asigurandu-i o autonomie de aproximativ 160 km.

Chevrolet Volt

Acest model este cel mai vechi hibrid, el fiind lansat in 2010. Motorul electric propulseaza rotile in majoritatea timpului, iar partea pe benzina incarca bateriile. Motorul pe benzina devolta 84 de cai-putere, autonomia masinii fiind de 611 km.

Ford C-Max Energi

Modelul Ford prezinta marele avantaj de a oferi o autonomie mare, soferul putand parcurge nu mai putin de 997 km cu ajutorul bateriei. Motorul pe benzina ofera 141 de cai-putere. Masina dispune si de comenzi vocale in interior.

Honda Accord Plug-In Hybrid

Hibridul oferit de Honda va fi disponibil pe piata la sfarsitul acestui an. Motorul pe benzina ofera 137 de cai-putere, autonomia totala fiind de 804 km.

Toyota Prius Plug-in

Toyota a devenit o masina populara hibrid in anii 2.000 datorita modelului Prius. Noul model este destul de asemanator cu vechiul, insa bateria este una mai mare. Motorul pe benzina dezvolta 98 de cai-putere, iar cel electric ofera independent o autonomie de 17 km. In total, autonomia masinii este de 869 km.

Comentarii
MacGigi
rank 5
"...in anii 2.000 ..." domnule Constantinescu?
D ILIU
rank 4