Cele mai bune maşini electrice de oraş în 2021. Guvernul oferă o subvenție de 10.000 euro celor care cumpără un astfel de vehicul

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 22:40
22607 citiri
Cele mai bune maşini electrice de oraş în 2021. Guvernul oferă o subvenție de 10.000 euro celor care cumpără un astfel de vehicul
"Peugeot e-208 a fost desemnată mașina anului 2020 și face parte încă din rândul celor mai bune mașini citadine electrice de la ora actuală" FOTO ofertepeugeot.ro

Vânzările de mașini electrice iau amploare peste tot în lume. Până acum câțiva ani, mașinile electrice erau considerate un produs de nișă. Acum aproape toți producătorii de mașini lansează modele noi de vehicule electrice cu o autonomie din ce în ce mai mare în kilometri.

Pe această cale, Guvernul României oferă o subvenție în valoare de 10.000 euro celor care vor să își cumpere o mașină 100% electrică și să intre astfel în grupul conducătorilor auto care contribuie la creșterea calității aerului, potrivit enelx.ro.

Mașinile electrice sunt silențioase și se adaptează perfect la mediul urban. Pe măsură ce infrastructura stațiilor de încărcare a mașinilor electrice se va dezvolta, posesorii de autovehicule electrice vor avea o libertate de mișcare tot mai mare, care le va permite să străbată țara fără griji.

Potrivit odat.ro, piața mașinilor electrice de oraş este în continuă mișcare și creștere și reprezintă o concurență importantă în fata celorlalte modele de mașini.

Care sunt cele mai bune modele de mașini citadine electrice pe care ai putea să le alegi:

BMWi3 "Lansată la sfârșitul anului 2013, aceasta mașină se poate distinge faţă de celelalte modele. Este un pionier al modelelor de mașini electrice, cu un design futurist și cu un interior cu cele mai îngrijite finisaje. Are și materiale nobile în construcția sa. Este foarte practică și polivalentă și se poate fofila peste tot datorita lungimii sale de 4 metri. De asemenea, are 170 de cai și o autonomie care merge de la 154 la 324 de km".

Fiat 500 electric "Este prima mașină electrică a constructorului italian. Este comercializată din primăvara anului 2020 și noua generație promite o autonomie de până la 320 de km. Este ambasadoarea stilului italian și, în mod evident, nu emite particule de CO2".

Mini Cooper SE "Are numeroase puncte în comun cu mașina Fiat 500. Sunt modele de referință în ceea ce privește gama de mașini electrice și sunt versiuni foarte cerute. Propune până la 232 de km autonomie".

Peugeot e-208 "A fost aleasa mașina anului 2020 și face parte încă din cadrul celor mai bune mașini citadine electrice de la ora actuală. Dacă la prima vedere este imposibil să o diferențiem de surorile sale termice, se poate regăsi sub capota sa, totuși, un motor cu o putere de 136 de cai cu un acumulator de 50 de kWh. Bateria sa este de 46kWh. Cu o autonomie electrica mixta de 340 de km, este cea mai bună alternativă la Renault Zoe. Este, în același timp, o mașină electrică foarte potrivită pentru autostradă".

Skoda Citigo e iV "Este mașina citadină electrică cea mai ieftină de pe piață. Are o baterie de 36,8 kWh care este mai mult decât de ajuns pentru mărimea să mica. Vine cu un bun compromis intre dinamism și confort și autonomia să de 265 de km, chiar daca ți se pare lejera, merita să fie încercată. Este cea mai buna alegere pentru cei care sunt în căutarea unei mașini practice pentru deplasările din viața de zi cu zi".

Volskwagen e-Up! 2.0 Propune o autonomie mai mare ca niciodată și posibilitatea de a face până la 260 de km. "Este o mașină electrică care a beneficiat de o restilizare totală în 2020, un lucru care i-a permis să beneficieze de o mai bună autonomie. Are o baterie de 33,3 kWh și o putere de 83 de cai. Cu această mașină vei putea conduce cu spiritul liber, bucurându-te de o mare plăcere la condus".

La finalul anului 2020, numărul de mașini electrice din lume a ajuns la 10 milioane, potrivit datelor studiului "Global Electric Vehicle Outlook 2021" întocmit de către Agenția Internațională pentru Energie. Deși acest procent reprezintă un procent extrem de scăzut din numărul total de vehicule aflate pe șoselele din întreaga lume, numărul total de vehicule electrice a crescut cu 41% în 2020, potrivit aceleiași surse.

Zonele lumii cu cea mai mare penetrare a mașinilor electrice sunt China, Europa și America de Nord. Potrivit Bloomberg New Energy Finance, piața va continua să crească într-un ritm foarte rapid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Chery Auto din China a semnat un acord cu EV Motors din Spania în vederea înfiinţării unei companii mixte pentru a produce maşini la prima sa fabrică din Europa, au anunţat marţi, 16...
#masini electrice, #subventie, #mediu urban, #enelx, #skoda, #Peugeot 208 , #masini electrice
Comentarii
Poza LUPTAdeCLASA
LUPTAdeCLASA
rank 5
Care e timpul de incarcare ?