Ce trebuie sa verifici atunci cand cumperi o masina second hand?

Advertorial
Luni, 03 Aprilie 2017, ora 12:10
30736 citiri
Ce trebuie sa verifici atunci cand cumperi o masina second hand?

Decizia de a achizitiona o masina poate sa fie una extrem de buna sau una care sa genereze o multime de probleme. De cele mai multe ori, cei care sunt la primul automobil, din cauza lipsei de experienta, aleg masinile second hand. Evident, cauza poate sa fie si cea a bugetului sau, de ce nu, a nostalgiei dupa anumite modele.

Daca achizitionezi o masina second hand insa, trebuie sa ai in vedere o multime de lucruri, incepand cu istoricul masinii si terminand cu costurile pentru piese auto. Iata, asadar, cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa obtii cea mai buna masina.

Alege cu mare atentie marca

Este important sa optezi pentru o masina buna, care sa poata fi reparata cu usurinta in cazul unei probleme. Nu opta pentru masini foarte rare, ci mergi pe ideea unei masini Opel, Ford, Dacia sau de ce nu, BMW sau Audi.

Odata cu alegerea masinii trebuie sa cauti si un magazin piese auto online, de unde sa cumperi eventualele piese, atunci cand se uzeaza cele vechi.

Analizeaza pretul pentru piese auto aftermarket si pretul pentru piese auto originale pentru a descoperi daca merita sau nu achizitia.

Verifica starea generala a masinii

Asigura-te ca masina are cat mai multe piese auto originale pe ea, ca are o caroserie fara lovituri sau rugina, ca nu are zgarieturi si ca motorul functioneaza corect.

Incearca sa iti iei timp pentru a verifica fiecare centimetru al masinii pe care urmeaza sa o cumperi, chiar daca acest lucru iti va ocupa ceva timp.

Nu uita de portiere, de portbagaj, de motor si de micile detalii, cum ar fi oglinzile sau stergatoarele.

Mergi cu automobilul la un service auto

Daca esti pasionat de masini, poti verifica de unul singur fiecare detaliu. Daca folosesti masina doar pentru a te deplasa dintr-o parte in alta, alege sa mergi la un service auto autorizat care sa o verifice in detaliu.

Chiar daca ai dus masina la un service, asigura-te ca cei de aici se ocupa de fiecare detaliu, incepand cu evacuarea si terminand cu gradul de uzura a anvelopelor.

Conteaza foarte mult cat de buna este cureaua de distributie, care este o componenta importanta si scumpa, conteaza cand au fost schimbate ultima data lichidele masinii si de asemenea, conteaza micile detalii, cum ar fi cheile, de rezerva sau nu.

O alta idee buna este sa iei cu tine un mecanic auto, la verificarea masinii.

Testeaza masina!

Nu te multumi doar cu o verificare vizuala a automobilului. Testeaza-l pe sosea, in conditii reale de trafic. In felul acesta poti sa vezi imediat cat de bine raspunde directia, cat de usor se apasa pedalele de frana si de acceleratie sau felul in care functioneaza ambreiajul si cutia de viteze.

In timp ce o testezi pe strada, asculta fiecare zgomot si intreaba vanzatorul in legatura cu orice zgomot care ti se pare suspect.

Afla cat mai multe despre vanzator

Chiar daca nu pare important, conteaza sa te informezi in legatura cu cine vinde masina. Afla ce face in viata de zi cu zi si pune cat mai multe intrebari despre masina si despre evenimentele cu acestea.

Daca ceva este dubios, s-ar putea ca persoana care iti vinde automobilul sa fie samsar, ceea ce inseamna eventuale probleme.

Evita sa iei decizii impulsive

S-ar putea sa descoperi o masina care iti place si care are un pret excelent. Evita sa iei decizia de a o cumpara imediat, doar pe baza unor aparente. Cel mai bine este sa gandesti, sa analizezi, sa negociezi si sa cumperi in momentul in care esti 100% sigur ca este totul ok.

Partea buna este ca exista mii de masini pe care le poti cumpara, asadar, nu este nicio tragedie daca nu cumperi instant una care ti-a atras atentia.

Fii foarte atent la documentatie

Actele sunt si ele extrem de importante. Este impetuos necesar ca masina sa aiba absolut toate actele in regula, cu un istoric al reviziilor, al reparatiilor si al tuturor evenimentelor prin care a trecut. Pe langa acte, incearca sa verifici numarul real al km pe care masina i-a parcurs.

Asteapta-te la cheltuieli cu piesele auto

Partea proasta atunci cand achizitionezi un automobil second hand este faptul ca nu ai garantie si ca piesele sale sunt deja destul de uzate. S-ar putea ca intr-un an, doi, sa ai nevoie de piese auto. Este motivul pentru care este indicat sa salvezi un magazin online precum www.pieseautopro.ro si sa il ai mereu la indemana atunci cand ai nevoie de o piesa noua.

Poti sa compari mai multe magazine intre ele pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie si poti sa analizezi in detaliu magazinele cu care intri in contact, in asa fel incat sa beneficiezi din plin de oferte speciale, reduceri si servicii de buna calitate.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#piese auto , #piata auto