Ce trebuie sa stim atunci cand cumparam o masina second-hand?

Advertorial
Luni, 17 Decembrie 2018, ora 12:06
7699 citiri
Ce trebuie sa stim atunci cand cumparam o masina second-hand?
Foto: CC0 Creative Commons

Desi consideram ca putem cumpara masina perfecta, daca strangem suficienti bani, nu este cazul in momentul achizitionarii unui autoturism second-hand.

In primul rand, este foarte important sa verificam starea generala a masinii. De preferat este sa facem verificarea intr-un loc luminat corespunztor, atunci cand caroseria este uscata (o lumina proasta si/sau apa, pot ascunde mute imperfectiuni ale caroseriei) . Nu uitati sa verificati daca portierele, capota si usa de la portbagaj se inchid corespunzator.

Urmatorul aspect la care trebuie sa fiti atenti, este evacuarea. Nu uitati ca exista o diferenta intre sunetul unei evacuari defecte si al uneia sport. Faceti verificarea in timp ce motorul este pornit. In functie de culoarea fumului, va veti putea da seama si de alte eventuale probleme ale masinii.

Un alt aspect important sunt anvelopele. Uitandu-va la acestea, va veti da seama cu usurinta in ce conditii a fost folosita masina (in functie de uzura acestora) . Anumiti samsari folosesc anumite solutii pentru a ajuta la o estetica mai buna a anvelopelor. Pentru a nu va lasa pacaliti, uitati-va la data fabricatiei acestora.

Intrebati despre cureaua de distributie, lichidul de frana, si ulei (unde si cand a fost executata intretinerea/schimbarea acestora).

Nu luati decizii impulsive, incercati sa mergeti insotit de catre un mecanic, asigurati-va ca eventualele piese ce vor trebui inlocuite sunt usor de gasit si mai ales, nu uitati sa intrebati despre evidenta documentelor ce atesta utilizarea si intretinerea corecta a masinii.

Bonus: cel mai usor mod prin care va veti putea da seama daca masina este furata este lipsa uneia dintre chei (orice masina vine cu doua chei).

Daca ati gasit masina potrivita, nu uitati sa mai mergeti din cand cu ea la un mecanic pentru un control.

Nu va speriati, piesele auto de schimb le gasiti pe Euautopiese.ro, la cele mai bune preturi de pe piata din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#masina second hand, #piese auto , #piata auto