Care sunt cele mai bune anvelope pentru sezonul de iarna?

Advertorial
Vineri, 26 Octombrie 2018, ora 11:03
34445 citiri
Care sunt cele mai bune anvelope pentru sezonul de iarna?

In multe zone ale tarii deja anotimpul rece si-a facut simtita prezenta. Soferii se pregatesc pentru conditiile de iarna, trebuie sa tina cont de obligativitatea de schimbare a anvelopelor de vara cu cele de iarna.

In sezonul de iarna temperaturile sunt scazute, carosabilul este ud sau acoperit de gheata si zapada, iar vizibilitatea redusa. Soferii sau proprietarii de autoturisme tind sa achizitioneze anvelope de iarna produse de brand-uri renumite, pentru a fi siguri ca vor avea produse care dureaza in timp, sunt de o calitate care se ridica la nivelul celor mai inalte asteptari.

Continental - Cele mai sigure anvelope pentru iarna

Daca nu stii care anvelope sunt cele mai sigure pentru tine, ar fi indicat sa analizezi parametrii produselor oferite pe piata in detaliu si sa le compari cu cele ale anvelopelor Continental. Acestea sunt cele mai bune produse din punct de vedere al sigurantei pe zapada.

Cauciucurile de iarna produse de Continental au urmatoarele avantaje:

* Au un numar mai mare de caneluri

* Amplasarea lamelelor si a blocurilor de profil este speciala

* Permit o aderenta foarte buna pe drumurile umede si pe zapada

* Permit reducerea distantei de franare

* Au rezistenta mare la uzura

* Dispersia apei este foarte buna, astfel se reduce riscul de acvaplanare

* Ofera un grad inalt de confort, siguranta in trafic in sezonul de iarna.

Pentru anotimpul de iarna au fost produse seriile de anvelope Continental: ConiEcoContact, ContiSportContact si ContiPremiumContact.

In clasa premium se remarca anvelopele Continental, Michelin, Pirelli, Nokian.

Anvelopele Continental ContiWinterContact TS850 sunt cele mai sigure anvelope pentru anotimpul rece, faciliteaza controlul vehiculului in conditii dificile de iarna.

Prin banda de directie cu santuri largi, cauciucurile permit reducerea in mod eficient a distantei de franare pe gheata si zapada. Cu ajutorul acestor anvelope vehiculele mici sau compacte raman stabile in curbe.

Aceste anvelope au performante bune de franare, fara acvaplanare, sunt ideale pentru soferii care circula pe drumuri umede, inghetate, cu noroi sau cu zapada.

Alte anvelope Continental de clasa premium, recomandate pentru a fi utilizate iarna, sunt: Conti Scandinavia HS3 sau HT3, Conti Viking Contact 3 SSR, ContiWinterContact TS 790 sau TS 860 S, Vanco Ice Contact, VancoWinterContact.

Anvelopele Michelin Alpin 5, prin modul cum sunt realizate, asigura o aderenta perfecta pe drumurile inghetate si o franare eficienta, fara acvaplanare. Aceste anvelope destul de costisitoare sunt foarte bune pe drumurile cu zapada inghetata, distanta de franare este foarte buna, vehiculul merge fara nicio problema pe drumuri dificile, in conditii de ploaie sau zapada.

Anvelopele Pirelli SnowControl Seric III asigura o distanta scurta de franare pentru ca suprafata de contact intre anvelopa si carosabil este mai mare. Aceasta marca Pirelli produce si anvelope pentru masinile de curse. Pneurile au cei mai buni parametri, indiferent de conditiile meteorologice.

Acest model de anvelope permite o franare buna chiar si pe drumurile umede sau cu zapada. Anvelopele Pirelli sunt recomandate pentru soferii care se tem de iarna si vor sa fie siguri ca pot circula fara probleme pe drumurile tarii in conditii de lapovita si ninsoare.

Anvelopele Nokian WR D3 sunt mai usoare, fapt ce explica ca pot reduce consumul de combustibil dar si rezistenta la rulare. Aceste anvelope sunt testate sa reziste in conditii solicitante, au performante mari chiar si in situatii extreme.

Sunt perfecte pentru soferii care circula pe drumuri in zone unde ninge mult si este gheata, unde conditiile meteorologice sunt destul de rele. Anvelopele permit deplasari economice si in conditii de siguranta, atat pe drumuri drepte cat si in viraje, chiar si pe terenurile mai pretentioase.

Anvelopele Nokian sunt sigure, economice, recomandate pentru vehiculele din clasa mica, medie, compacta, dar si pentru autoturismele mari, rapide, sportive.

Soferii sunt obligati sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna. Foarte multe companii de asigurari tin cont de acest lucru drept conditie in cazul acordarii de despagubiri pentru daune.

De exemplu daca vehiculul este implicat intr-un accident si acesta nu a avut anvelope de iarna in momentul producerii evenimentului, atunci compania de asigurari poate refuza sa plateasca plata despagubirilor.

In concluzie, lipsa anvelopelor de iarna poate avea si consecinte asupra acordarii despagubirilor pe CASCO sau RCA in caz de accidente. In plus, firmele de asigurare spun ca platesc prea mult pentru anumite piese, pentru ca service-urile auto nu sunt interesate sa repare ceea ce se poate repara. Ei prefera sa foloseasca piese auto noi pentru a inlocui piesele care se pot repara si astfel sa incaseze facturi mai mari.

In urmatorul an este posibil ca pretul politelor de asigurare sa creasca. Soferii pot compara preturile online la politele de asigurare de la asiguratori parteneri si pot cumpara o polita de RCA ieftina pe Internet, in doar cateva minute, plata ei se face cu cardul. Foloseste calculatorul pentru a afla imediat ce tarif trebuie sa platesti pentru polita de asigurare RCA.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#anvelope iarna , #noutati auto