Două echipaje românești, la a treia etapă din Campionatul European de Raliuri

Vineri, 13 Mai 2022, ora 10:30
1999 citiri
Două echipaje românești, la a treia etapă din Campionatul European de Raliuri

România va fi reprezentată de două echiaje, Simone Tempestini/Sergiu Itu și Norbert Maior/Francica Maior, la a treia etapă din Campionatul European de Raliuri FIA ERC, care are loc la finalul acestei săptămâni în Insulele Canare.

Tempestini vine la numai două săptămâni după ce a doborât recordul de victorii în Raliul Harghitei și e considerat unul dintre favoriții la podiumul etapei din Spania. La precedentul raliu în competiția continentală, clujenii Tempestini și Itu s-au clasat pe locul 4, la doar 19 secunde de un podium istoric. A fost de altfel, cea mai bună clasare din istorie a unui echipaj român în European.

Este pentru a doua oară când Tempestini ia startul în Canare după ediția din 2020, atunci când a încheiat pe locul 14 la general cu un Citroen C3 R5. De data aceasta, pilotul de la Napoca Rally Academy va pilota un model Skoda Fabia Rally2 evo, același cu care a fost la primele două etape din European. „Ne vom strădui să ne intoarcem cu un rezultat cât mai bun. Mă motivează faptul că atâția oameni minunați ne sprijină, acasă, în România si că atat de mulți fani ne urmăresc”, a spus Tempestini.

Frații Norbert și Francisca Maior se vor afla la prima competiție internațională din acest an, iar aceștia vor concura în premieră cu un model Opel Corsa Rally4. Cei doi juniori vor avea de înfruntat o competiție acerbă în cadrul ERC4 cu 14 pretendenți din tot atâtea țări.

„Este prima dată când participăm în Canare, de asemenea este și prima dată când vom merge cu Opel Corsa Rally 4 pregătit de echipa Sport and You Canarias. A fost o schimbare de ultim moment, deoarece echipa tehnică alături de care participăm noi în ERC, Topp Cars Rally Team, a întâmpinat probleme după ce a achizitionat o nouă mașină pentru noi. Aceasta nu a putut fi livrată în timp util. Astfel, în nici o săptămână, a trebuit sa ne reorientăm rapid”, a spus Norbert Maior, care a reușit un loc 4 la Raliul Harghitei, deși a pilotat un model Peugeot 208 R2.

Raliul din Canare se desfășoară în perioada 12-14 mai pe asfalt și are o lungime de 640 de kilometri, dintre care 194 de kilometri pe cele 13 probe speciale.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#auto, #Raliul Europei, #probe, #doua echipaje , #stiri auto