Borbely, despre programul Rabla: In acest an ar putea fi mai putine masini

Luni, 19 Martie 2012, ora 08:15
1914 citiri
Borbely, despre programul Rabla: In acest an ar putea fi mai putine masini
Foto: Arhiva

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, considera ca programul Rabla va continua si in urmatorii ani, precizand ca "trebuie sa scoatem aceste autovehicule vechi din circulatie si sa le dam o sansa oamenilor sa cumpere o masina noua, care polueaza mai putin".

Intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, Borbely a explicat cand vor putea oamenii sa mearga la REMAT cu masina veche si sa primeasca voucherul in 2012.

"La inceput va fi pentru REMAT-uri si dealeri. Asa cum a fost in fiecare an, trebuie sa fie o sesiune in care depun documentatia si se prezinta.

De fapt, conform calendarului, pe data de 3 aprilie vor putea cetatenii sa vina cu masinile sa le predea, atunci cand vom avea deja lista REMAT-urilor si a dealerilor colaboratori", a precizat ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, programul a avut un boom in 2010, "atunci cand oamenii si-au dat seama ca nu numai ca primesc 3.800 de lei, dar pot sa cumuleze trei vouchere si sa-si cumpere o masina noua".

Vezi de cand incepe programul Rabla 2012

"Anul trecut au fost casate 120.000, iar acum doi ani - circa 180.000. In total au fost in jur de 300.000 de automobile vechi, ceea ce e totusi o cifra importanta. Au fost cumparate circa 100.000 de masini", a declarat Borbely, precizand totodata ca "anul acesta, s-ar putea sa fie un numar mai mic de autovehicule participante la program, dar acum depinde de fiecare proprietar, de ce planuri are".

Programul Rabla 2012 va porni luni, prin inscrirea si validarea colectorilor si producatorilor. Proprietarii se pot adresa firmelor colectoare pentru casarea autoturismelor vechi incepand din data de 3 aprilie si pana in 19 noiembrie 2012, se arata intr-un comunicat.

Pentru acest an, Administratia Fondului pentru Mediu a prevazut un buget de 114 milioane lei, care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani.

Ca si in 2010 si 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, fiind exprimata printr-un tichet cu valoare nominala. De asemenea, pentru achizitionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult trei tichete valorice.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Laszlo Borbely prgram Rabla, #masini Rabla 2012 Borbely, #Borbely masini rabla 2012 , #programul rabla