Audi a inaugurat o noua uzina in Ungaria - Investitii de 900 milioane euro

Joi, 13 Iunie 2013, ora 19:30692 citiri
Audi a inaugurat o noua uzina in Ungaria - Investitii de 900 milioane euro
Foto: Budapest Business Journal

Producatorul auto german Audi a demarat, miercuri, productia intr-o noua fabrica din Ungaria, in care a investit 900 milioane de euro.

Noua uzina de la Gyor va fabrica aproximativ 125.000 de modele A3 Sedan pe an, informeaza Budapest Business Journal.

De asemenea, va fi pentru prima data cand o masina va fi realizata in totalitate in tara vecina, pana acum divizia Audi Hungaria Motor ocupandu-se doar cu fabricarea componentelor auto si cu asamblarea automobilelor sport.

A3 Sedan poate fi comandat incepand cu 10 iunie in Germania, va ajunge in showroom-urile europene pana la toamna, iar in primavara lui 2014 va fi disponibil si in SUA si China.

"Audi se simte ca acasa in Ungaria", a declarat premierul Viktor Orban, prezent la inaugurare.

De asemenea, CEO-ul companiei germane, Rupert Stadler, a precizat ca fabrica din Gyor este "unul dintre motoarele de crestere pentru Audi".

Noua uzina a angajat in ultima perioada 2.100 de persoane, ridicand numarul total al angajatilor de la divizia ungara a Audi la 9.200.

Audi a beneficiat si de ajutoare de stat, iar aeroportul Per din apropierea uzinei a fost extins pentru ca pe el sa poata ateriza aeronave mai mari in genul Airbus 320 si Boeing 737. In plus, spre final de 2012 a demarat constructia unui parc logistic ce va fi definitivat in vara, dupa investitii in zona a 30-35 milioane euro.

Audi a produs in doua decenii peste 20 de milioane de motoare in Ungaria si este cel mai mare exportator din tara vecina. Din 1993 si pana in prezent compania germana a investit 5,7 miliarde euro in Ungaria.