Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Anvelopele 205 60 R16 – cea mai bună alegere pentru echiparea mașinii iarna

Advertorial
Joi, 05 August 2021, ora 13:36
5078 citiri
Anvelopele 205 60 R16 – cea mai bună alegere pentru echiparea mașinii iarna
anvelope FOTO: pixabay.com

Anvelope iarnă 205 60 R16 – o necesitate pentru orice mașină

Atunci când achiziționezi o mașină trebuie să iei în calcul și investițiile aferente pe care este nevoie să le faci. Una dintre investiții stă în anvelopele mașinii, care știm cu toții că trebuie schimbate în sezonul rece și în sezonul cald.

De aici și nevoia de anvelope de iarnă și anvelope de vară. Este nevoie de o atenție deosebită la alegerea anvelopelor, mai ales a celor de iarnă, întrucât condițiile meteorologice pot afecta grav starea mașinii tale. Ne referim aici la gheață, polei sau zăpadă, care fac carosabilul mai puțin prietenos cu mașina ta.

Deși nu asigurăm o mare importanță tipurilor de anvelope pe care le alegem la schimbarea sezonului, este important să știm că acestea vin în numeroase tipuri și modele. Una dintre cele mai bune alegeri pentru aceste situații sunt modelele de anvelope iarna 205 60 r16. Acestea sunt un tip de anvelope de iarnă, cu un nivel ridicat de aderență, necesar pe întreaga durată a anotimpului rece. Datorită materialelor din care sunt create, acestea au capacitatea de a-și menține flexibilitatea și la temperaturi foarte joase, de sub 5 grade Celsius.

De ce să folosești 205 60 r16 iarna?

Top caracteristici și beneficii pe care le pot oferi mașinii tale anvelopele de tip 205 60 r16:

Tracțiune excelentă pe zăpadă

Datorită modului optim în care sunt așezate blocurile de cauciuc, cu incizii transversale pe nervurile centrale și pe umeri, se asigură o îmbunătățire a aderenței la zăpadă. Lamelele sunt multifuncționale, iar modul în care sunt aranjate asigură o mai bună aderență în toate direcțiile, la contactul cu suprafața carosabilului. Mai mult decât atât, aspectul profilului aduce un plus de aderență laterală pe zăpadă. Se asigură astfel o tracțiune excepțională, distanță redusă de frânare, cât și condiții sigure de conducere iarna.

O rulare sigură pe carosabilul umed

Canelurile longitudinale și cele laterale sunt poziționate astfel încât să asigure o îmbunătățire a dispersării apei de pe suprafața de rulare, atunci când carosabilul este umed. În zona umărului sunt poziționare caneluri suplimentare, care asigură contact optim cu solul. Acest aspect îmbunătățește considerabil aderența la umezeală. Astfel, se asigură de asemenea performanță echilibrată și sigură iarna, atunci când carosabilul este umed.

Confort și relaxare

Banda de rulare vine cu o structură îmbunătățită, având blocuri cu indici de clasificare diferiți, a căror lungimi sunt variabile pe ambele părți ale benzii de rulare. În acest fel zgomotul la rulare este semnificativ redus. Rulând cu un zgomot redus, se asigură totodată și un nivel mai ridicat de confort, atât pentru șofer, cât și pentru ceilalți pasageri ai mașinii. Datorită calității superioare și duratei mari de viață a anvelopei, se asigură confort și siguranță timp îndelungat. Liniștea ambientală face călătoriile mai relaxate și mai puțin obositoare.

Ce alte beneficii mai aduc anvelopele de iarnă 205 60 r16?

Pe lângă cele menționate, anvelopele mai aduc o serie de beneficii, printre care:

  • Au o aderență extraordinară și o bună stabilitate
  • Anvelopele se intercalează cu zăpada, iar astfel se asigură tracțiunea pe zăpadă, dar și frânarea
  • Oferă posibilitatea efectuării manevrelor de orice tip pe zăpadă, cât și pe uscat
  • Adaptate la nevoile mașinii, oferind manevrabilitate indiferent de starea carosabilului
  • Au profil optimizat, fapt ce asigură un răspuns foarte rapid al direcției
  • Au umărul robust, aspect ce asigură puncte forte manevrabilității mașinii
  • Oferă performanță supremă pe șosele, atât pe cele uscate, cât și pe cele umede sau acoperite cu zăpadă, polei, gheață etc.
  • Asigură un nivel ridicat de aderență fără a afecta controlul la rulare
  • Datorită sculpturilor și a striațiilor de pe profilul cauciucurilor, se asigură iarna o foarte bună motricitate pe zăpadă
  • Sunt sigure, contribuie la economisirea carburantului
  • Oferă un randament kilometric sporit.

Atunci când alegi tipul de anvelope de iarnă, trebuie să te asiguri că acestea sunt autorizate de lege pentru a putea fi utilizate în sezonul rece și că sunt marcate corespunzător, conform prevederilor legale ale Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992, cu privire la pneurile anvelopelor și ale remorcilor acestora. Accesează link-ul pentru a vizualiza și a putea alege din numeroase oferte pentru cauciucuri iarnă 205 60 r16, la cele mai bune prețuri.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#anvelope, #anvelope iarna, #anvelope 205 60 r16, #anvelope masina , #stiri auto