Afacerile mici sporesc vanzarile de masini in SUA

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 19:15
1682 citiri
Afacerile mici sporesc vanzarile de masini in SUA
Foto: Arhiva

Dupa ce, luna trecuta, vanzarile de automobile in Statele Unite au inregistrat o crestere neasteptata, ianuarie 2011 se incheie in acelasi ritm, consemnand o a doua crestere consistenta din ultimele 17 luni.

Achizitiile de automobile au fost stimulate de majorarea cheltuielilor de catre oamenii de afaceri cu business-uri mai mici, dar si a increderii consumatorilor in economie, sustin analistii americani.

Livrarile de autoturisme s-au ridicat, luna aceasta, la o rata medie in jur de 12,4 milioane de vehicule, fata de 12,6 milioane in decembrie.

Vanzarile totale de automobile, in 2010, au atins o rata medie de 11,6 milioane, cu 31% mai putin decat rata medie anuala inainte de inceputul crizei creditelor, potrivit Autodata Corp, cu sediul in Woodcliff lake, New Jersey.

Ford, care a anuntat saptamana trecuta un profit pe 2010 de 6,56 miliarde de dolari, cel mai ridicat din 1999, estimeaza vanzari mai mari cu 18% in 2011.

General Motors ar putea raporta o crestere a vanzarilor, in ianuarie a.c., de 9,2%. Producatorul de masini din Detroit a anuntat, luna aceasta, ca are in plan sa scoata pe piata muncii 750 de joburi pentru fabrica sa de asamblare din Michigan.

Cea mai vanduta marca GM este Chevrolet Pickup, in conditiile in care afacerile mici s-au revigorat in trimestrul patru din 2010.

Grupul Chrysler estimeaza cresteri de 27% la vanzari, in ianuarie. Producatorul de automobile se pregateste, anul acesta, pentru listarea la bursa si anunta, totodata, ca va ridica vanzarile globale, pana in 2014, la o rata medie de 2,8 milioane, cu noile sale modele Pickup, un Jeep pentru sapte pasageri si o dubita de dimensiune mai mica.

Vanzarile Chrysler in intreaga lume au crescut cu 21% anul trecut, la o rata medie de 1,6 milioane de vehicule, potrivit datelor companiei.

Analistii de la Deutsche Bank AG si cei ai J.D.Power&Associates au urcat, luna aceasta, estimarile pentru vanzarile de vehicule usoare, dupa ce cererea a depasit cu mult asteparile analistilor.

Castigurile GM si Ford Motor ar putea impinge industria de masini pe locul doi la capitolul cresteri ale vanzarilor, dupa al 27-lea an de scadere, in 2009.

Increderea consumatorilor americani a crescut, luna aceasta, cel mai mult in ultimele opt luni, peste asteptarile analistilor, potrivit raportului Conference Board, in timp ce indicele privind sentimentul consumatorilor, Thomson Reuters/University of Michigan, a scazut foarte putin fata de previziunile specialistilor.

Produsul Intern Brut al Statelor Unite a crescut cu 3,2% in trimestrul patru al anului trecut, fata de perioada anterioara, dupa cum arata datele Departamentului de Comert American.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#vanzari masini SUA, #piata auto SUA , #masini