5 avantaje ale pregatirii pentru examenul de permis cu teste auto online

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 17:05
5929 citiri
5 avantaje ale pregatirii pentru examenul de permis cu teste auto online

Modul in care viitorii soferi se pregatesc pentru cea mai grea proba a examenului pentru obtinerea permisului, cea teoretica, a inceput sa se schimbe odata cu cresterea in popularitate a site-urilor de teste auto online.

Completarea acestor teste ajuta viitorii soferi sa isi insuseasca mai rapid notiunile de cod rutier, indicatoare rutiere si alte notiuni importante de teorie, acestea reprezentand un mod mult mai eficient de memorare logica decat metoda de studiu clasica.

1. Completarea de chestionare auto online simuleaza perfect conditiile din timpul examenului.

Poate cel mai important avantaj al acestei metode de studiu pentru promovarea sectiunii teoretice a examenului de permis auto este faptul ca testele auto online pregatesc viitorii soferi pentru modul de desfasurare al probei oficiale.

Proba de teorie este o proba care se sustine contra cronometru in conditii diferite de cele cu care cursantii sunt obisnuiti in cadrul altor examene sustinute pana in acel moment.

Nervozitatea si stresul au un efect devastator asupra performantei in timpul examenelor, iar in cazul probei teoretice pentru obtinerea permisului de conducere, acestea pot face diferenta intre a pica si a promova sala.

Completand chestionare auto DRPCIV, care simuleaza intocmai conditiile din timpul examen, viitorii soferi se obisnuiesc cu modul in care examenul se desfasoara si ajung sa dea rezultate mult mai bune chiar si in conditii de stres.

2. Testele auto online sunt o metoda eficienta de studiu.

De la aparitia formulei de completare de chestionare auto online, pe site-uri de specialitate precum odat.ro s-a observat o crestere sustinuta in procentul de promovabilitate la examenul teoretic, in mod special in randul tinerilor.

Instructorii si profesorii de legislatie de la scoli de soferi de top se pun de acord in privinta eficientei metodei de studiu prin completare chestionare auto online, multi dintre acestia integrand astfel de teste in programa cursurilor teoretice din cadrul scolii.

Motivul pentru care testele auto completate online sunt o metoda eficienta de studiu are de a face cu modul in care este retinuta informatia. Intalnind aceiasi intrebare de mai multe ori, cursantul ajunge sa retina raspunsul instinctiv, iar apoi poate face conexiunea logica in momentul in care intalneste intrebari similare.

3. Chestionarele drpciv online pot fi completate oriunde.

Inainte de paginile de teste auto online, persoanele care se pregateau in vederea obtinerii permisului de conducere erau adesea nevoite se poarte editii voluminoase de carti de teorie si carti de teste daca intentionau sa studieze in pauzele de masa sau oriunde altundeva decata casa.

Testele auto online pot fi accesate rapid si usor, fara a fi nevoie de mai mult decat un smartphone, o tableta sau un laptop/pc cu conexiune la internet.

Pentru tinerii care sunt in permanenta conectati la internet prin telefon, aceasta metoda este cu atat mai eficienta cu cat de fiecare data cand folosesc telefonul pot completa si un chestionar rapid. Astfel, drumul cu metroul sau pauzele de masa devin momente ideala pentru studiu chiar si atunci cand timpul liber nu tine cu viitorul sofer.

4. Site-urile de teste auto online sunt gratuite.

Costurile pentru cumpararea de materiale didactice pentru studiu a fost redus considerabil odata cu aparitia site-urilor dedicate chestionarelor DRPCIV.

Orice viitor sofer interesat de aceasta metoda de pregatire are acces gratuit la o baza de date completa cu teste ce folosesc doar intrebarile de pe lista oficiala.

5. Site-urile de teste auto sunt mereu actualizate.

O alta problema legata de cartile clasice de teste auto era faptul ca acestea se invechesc rapid, iar orice modificare in codul rutier 2016 sau a listei oficiale de intrebari pentru examenul teoretic impunea retiparirea manualelor.

Site-urile online actualizeaza intrebarile in functie de modificarile de legislatie si cod rutier in timp real.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#chestionare examen auto, #chestionare scoala soferi, #teste auto online , #examen auto