4 criterii esentiale pentru alegerea unei baterii auto

Advertorial
Joi, 23 Martie 2017, ora 12:31
54630 citiri
4 criterii esentiale pentru alegerea unei baterii auto

Bateria auto este una dintre piesele indispensabile pentru orice masina. Are o durata medie de functionare de patru pana la cinci ani, iar specialistii din industria de profil recomanda ca schimbarea bateriei auto sa se faca dupa patru ani, pentru a nu risca situatia neplacuta de a nu mai porni acumulatorul.

Bateria auto nu trebuie cumparata atunci cand masina deja nu mai porneste. E important sa fie achizitionata din timp, atunci cand deja cea veche incepe sa dea rateuri. Insa nu toti proprietarii de masini stiu ce sa aleaga asa incat sa nu aiba probleme ulterior.

De ce trebuie sa tii cont in alegerea unei baterii auto:

  • 1. Alege amperajul potrivit
  • Afla mai intai ce recomanda producatorul cand vine vorba despre bateria auto. E important sa tii cont de capacitatea indicata in manualul tehnic si sa alegi corect tipul de acumulator. Conteaza foarte mult amperajul si dimensiunile specificate de producator.

    Nu achizitiona o baterie auto sub necesitatile automobilului. Una cu o capacitate prea mica nu va putea face fata cererii motorului, iar una cu capacitatea prea mare nu va putea fi incarcata de alternator. Baterii auto Bosch se gasesc pornind de la varianta 40 Ah, pana la cea de 145 Ah.

  • 2. Alege un brand cunoscut
  • Pe piata exista multe tipuri de baterii auto, de la cele ieftine, pana la cele ceva mai scumpe, de la branduri necunoscute pana la baterii fabricate de producatori de renume.

    E adevarat ca pretul poate conta in alegerea bateriei auto, insa trebuie tinut cont si de notorietatea fabricantului. Aceasta este o garantie in plus a calitatii. Bosch are o experienta indelungata, de noua decenii, in domeniul bateriilor.

    Practic, o baterie auto Bosch iti ofera siguranta, dar si calitatea germana de necontestat.

  • 3. Cumpar-o dintr-un loc sigur
  • Un magazin specializat in vanzarea componentelor auto este locul ideal pentru achizitionarea unei baterii auto. Acesta poate fi un centru cu showroom sau un magazin online. Bateriiautoacasa.ro comercializeaza baterii auto pe care le livreaza rapid la domiciliul clientului.

    Spre exemplu, de aici pot fi achizitionate baterii auto Bosch, iar daca esti din Bucuresti, primesti comanda acasa in cel mult patru ore, insotita de garantia oferita de producator.

  • 4. Alege o baterie rezistenta
  • In Romania, temperaturile scad pe timp de iarna si pana sub minus 20 de grade Celsius. De aceea, e important sa alegi o baterie rezistenta la frig. Bateriile auto Bosch sunt cele care au cunoscut performanta de a rezista cu brio celor mai scazute temperaturi, oferind o rezistenta crescuta a ciclurilor de pornire la rece.

  • Cum se intretine bateria auto
    • Durata de viata a unei baterii auto tine si de modul in care aceasta este intretinuta de catre proprietarul autoturismului. Pentru aceasta, trebuie sa respecti anumite indicatii:
    • Evita sa opresti motorul in cazul stationarilor scurte.
    • Atunci cand parchezi si opresti motorul, opreste si toti consumatorii de electricitate. Cand vei pleca din nou la drum ii vei porni in functie de necesitati.
    • Verifica periodic tensiunea bateriei. Aceasta trebuie sa fie de minimum 12,5 V.
    • Curata bateria cu ajutorul unei lavete din microfibra antistatica, pastrand suprafata bateriei cat mai curata.
    • Daca nu o mai folosesti, incarca la maximum bateria auto si apoi depoziteaz-o intr-un spatiu racoros si uscat, ferit de lumina.

    Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
    Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
    Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
    Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
    Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
    Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
    #baterii auto Bosch , #piata auto