Deputatul Aurel Bălășoiu s-a întors „la muncă” în Parlament, după scandalul sexual cu minori. Parlamentarul a avut concediu

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 11:00
2854 citiri
Deputatul Aurel Bălășoiu s-a întors „la muncă” în Parlament, după scandalul sexual cu minori. Parlamentarul a avut concediu
Deputatul de Argeș Aurel Bălășoiu a revenit luni, 14 noiembrie, în Parlament FOTO pitesti24.ro

Deputatul de Argeș, Aurel Bălășoiu, a revenit luni, 14 noiembrie, în Parlament.

A fost prima apariție în Camera deputaților, după ce a stat mai multe zile în concediu, în urma scandalului sexual în care a fost implicat, potrivit pitesti24.ro.

Bălășoiu a stat pe scaunul de deputat rezervat parlamentarilor din grupul PSD, deși a fost exclus din partid.

Parchetul general a deschis două dosare penale, unul pentru sex cu minori, celălalt pentru viol, iar urmărirea penală se desfășoară in rem, scrie sursa citată.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunțat marți, 4 octombrie, că s-a sesizat din oficiu privind comiterea de act sexual cu un minor în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu, exclus din PSD. Totodată, a fost deschis un alt dosar, pentru viol, în urma depunerii unei plângeri împotriva acestuia.

”Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la săvârşirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României”, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a fost deschis un al doilea dosar, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiaşi persoane.

”Menţionăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfăşoară in rem. Activitățile desfășurate în dosar nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicat.

PSD a anunţat excluderea din partid a deputatului de Argeş Aurel Bălăşoiu, oficialii partidului precizînd că se aşteaptă ca acesta să îşi dea demisia urgent din funcţia de deputat, în caz contrar, PSD urmând a vota pentru „ridicarea imediată a imunităţii parlamentare”.

După anunţul PSD, imagini în care ar apărea deputatul în alături de un tânăr au apărut în spaţiul public. Aurel Bălăşoiu neagă că el ar fi unul dintre bărbaţii care apar în imagini şi afirmă că nu renunţă la calitatea sa de parlamentar.

Aurel Bălăşoiu este la primul mandat de parlamentar şi a fost primar al comunei argeşene Rociu, funcţie câştigată, anul trecut, de către fiul său. El este căsătorit, soţia sa fiind educatoare în comuna Rociu.

În urma scandalului, deputatul a cerut concediu cu plată de la Parlament, pentru zilele în care au loc şedinţe de plen şi comisii, până în data de 19 octombrie.

O femeie din Constanța și-a violat fiica minoră timp de 4 ani. La abuz participa și partenerul ei
O femeie din Constanța și-a violat fiica minoră timp de 4 ani. La abuz participa și partenerul ei
O femeie de 31 de ani din judeţul Constanţa este cercetată, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa de 13 ani, împotriva voinţei sale, iar aceste fapte au avut loc în ultimii...
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
O tânără de 24 de ani a fost reţinută, după ce a sustras bani din locuinţa părinţilor şi i-a înlocuit cu bancnote falsificate. Fapta a fost depistată când părinţii au încercat să...
#aurel balasoiu, #deputat PSD, #deputat exclus psd, #sex cu minori, #viol, #dosar penal , #stiri politice