Ce reprezintă „Declarația de la București” adoptată de un forum organizat de AUR. „Drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului sunt valori supreme”

Sambata, 19 Februarie 2022, ora 18:00 4061 citiri
FOTO Facebook/ Alianța pentru Unirea Românilor - AUR

Participanţii la conferinţa ''The First European Forum on the Supremacy of National Constitutions over European Bureaucracy'', organizată sâmbătă, 19 februarie, de AUR, au adoptat Declaraţia de la Bucureşti prin care este exprimat ataşamentul pentru drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.

"Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat la Palatul Parlamentului primul forum european pe tema 'supremaţiei constituţiilor naţionale asupra birocraţiei de la Bruxelles - valori conservatoare în Uniunea Europeană', la care au participat parlamentari, europarlamentari şi experţi din 22 de state europene. În cadrul evenimentului a fost adoptată "Declaraţia de la Bucureşti". Documentul reafirmă ataşamentul pentru o Europă comună orientată spre viitor, în care drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului sunt valori supreme, iar suveranitatea naţională, democraţia autentică şi economia socială de piaţă constituie garantul dezvoltării libere şi durabile a societăţii", se arată într-un comunicat al AUR transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit comunicatului, semnatarii documentului "spun un nu răspicat dictaturii celor care încearcă să le schimbe modul de viaţă şi se opun birocraţiei europene şi falselor elite politice care au pierdut legătura cu cetăţenii. Pacea, solidaritatea şi cooperarea reciproc avantajoasă dintre naţiuni sunt scopuri pe care se angajează să le servească împreună".

Totodată, aceştia resping "orice idee de aplicare a forţei sau de ameninţare cu aplicarea forţei în relaţiile dintre state şi condamnă agresiunile militare de orice tip".

În finalul declaraţiei, participanţii se angajează să lucreze împreună în vederea identificării şi aplicării de soluţii practice pentru problemele şi provocările ridicate în faţa cetăţenilor şi naţiunilor de evoluţiile politice, economice şi sociale de pe continent şi din lume.

De asemenea, parlamentarii prezenţi la eveniment şi-au exprimat intenţia adoptării, în forurile legislative din care provin, a unei declaraţii comune faţă de "agresiunea rusească".

Conferinţa "The First European Forum on the Supremacy of National Constitutions over European Bureaucracy" se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 18-20 februarie 2022, şi reuneşte mai multe comisii de lucru în care principalele subiecte de pe ordinea de zi sunt evenimentele din Ucraina şi decizia recentă a Curţii Europene de Justiţie.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a respins miercuri recursul formulat de Polonia şi Ungaria împotriva noului mecanism care ar permite UE să taie fondurile europene pentru ţările membre care încalcă drepturile şi libertăţile democratice, transmite Reuters.

''Curtea respinge acţiunea (Ungariei şi Poloniei)'', a anunţat instanţa europeană.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii