Cine a fost singurul adversar al lui George Simion la șefia AUR. Oponentul "a răsărit" peste noapte pentru a mima competiția

Luni, 28 Martie 2022, ora 22:55
4280 citiri
Cine a fost singurul adversar al lui George Simion la șefia AUR. Oponentul "a răsărit" peste noapte pentru a mima competiția
Dănuț Aelenei a intrat în Parlament în 2020 alături de soția sa FOTO Captură Video

George Simion a fost ales duminică, 27 martie, președintele AUR în urma unei reuniuni a partidului care a semănat mai mult cu un congres PSD din epoca Dragnea.

Jurnaliștii nu au putut participa la eveniment, iar principalul contracandidat al lui George Simion a fost de formă.

Congresul extraordinar al AUR a avut loc duminică, 27 martie, eveniment în urma căruia George Simion a fost ales noul președinte al formațiunii. Acesta a primit un total de 784 de voturi, în timp ce singurul său contracandidat, deputatul Dănuț Aelenei, a primit doar 38, adică aproximativ 5% din voturile totale.

Totodată, evenimentul a avut loc în spatele ușilor închise. Deși jurnaliștii au fost invitați la congres, aceștia nu au fost lăsați să intre în sala în care a avut loc congresul, ci au avut acces doar pe un hol. Prin comparație, la congresele celorlalte partide, formațiunile au permis accesul jurnaliștilor și au oferit o transparență asupra procesului de votare.

Adversar de formă

Singurul adversar al lui George Simion la șefia partidului a fost Dănuț Aelenei, care însă nu a reușit să adune decât 38 de voturi din totalul de 822. În vârstă de 61 de ani, Aelenei este de profesie inginer electronist. Înainte de a ajunge deputat AUR, acesta a absolvit Institutul de Marină Constanța și a fost Inspector în domeniul securității și sănătății în muncă la Centrul pentru Formare Profesională și Dezvoltare Regională.

Între 2018 și 2020 a fost managerul unei pensiuni din Năvodari, după care, alături de soția sa, Evdochia, au intrat în Parlament, el la Camera Deputaților iar ea la Senat. Conform declarației de avere, cuplul deține două terenuri intravilane și două agricole în Constanța. Tot în orașul de la Marea Neagră aceștia mai dețin șase apartamente și o casă de locuit, la care se adaugă un autovehicul marca BMW. Deputatul mai deține două ceasuri scumpe, unul de 7.000 de euro, iar celălalt de 1.000 de euro și deține în conturile bancare peste 500.000 de lei (aprox. 100.000 de euro).

La congres, Aelenei a refuzat să vorbească de la pupitru pentru a-și prezenta moțiunea, explicând că a decis să candideze „din principiu, tocmai pentru a arăta electoratului nostru că democrația este respectată în AUR”. Totodată, deputatul și-a arătat nemulțumirea față de organizatorii congresului, acuzând că delegații nu au primit teza acestuia, și mai mult, i-au greșit și numele.

Cum arată noua conducere AUR

Conform unui comunicat transmis de AUR, noua echipă de conducere este formată din George Simion - președinte AUR, Claudiu-Richard Târziu - preşedinte CNC, Sorin Lavric - preşedinte Senat AUR, Marius-Dorin Lulea - prim-vicepreşedinte, Cristian David - secretar general, precum şi Adrian-George Axinia, Dan Tanasă, Gianina Şerban, Raluca-Elena Amariei, Robert Alecu şi Valeriu Munteanu - vicepreşedinţi.

În cadrul congresului s-a mai votat și noul program politic, precum și cele două rezoluții - "Reîntregirea naţională a României" şi "Independenţa energetică a României şi respingerea agresiunii Federaţiei Ruse asupra Europei". Totodată, la congres s-a votat și absorbţia partidelor Iniţiativa Otopeniul Nostru (ION) şi Alianţa Naţională Alba (ANA).

De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
La începutul lunii martie 2024, vestea că Pro România negociază o alianță cu AUR a stârnit reacții vehemente din partea membrilor dar și a susținătorilor formațiunii politice conduse de...
George Simion în fața a sute de simpatizanți AUR la Craiova: ”Singurul motiv pentru care ei fac aceste alegeri comasate e frica de voi”
George Simion în fața a sute de simpatizanți AUR la Craiova: ”Singurul motiv pentru care ei fac aceste alegeri comasate e frica de voi”
Preşedintele AUR, George Simion, a participat, duminică, la Craiova, la un eveniment al formaţiunii, la care s-a referit din nou la comasarea alegerilor. ”Tipul de luptător al lui Tudor...
#aur, #George Simion, #congres aur, #conducere aur, #danut aelenei , #Stiri George Simion