AUR își trimite politicienii la școală. Cu ce se ocupă academia condusă de Claudiu Târziu

Vineri, 05 August 2022, ora 03:00 12659 citiri
Claudiu Târziu, copreședintele AUR

Partidul AUR a început să își trimită politicienii la școală, iar în acest sens a creat ”Academia AUR”, o ”școală politică a partidului, formată în vederea instruirii continue a cadrelor de partid”, după cum o definesc aceștia pe site-ul oficial.

Mai exact, se numește Academia AUR ”Gabriel Constantinescu” și este condusă politic de Claudiu Târziu, copreședintele partidului. Se adresează doar membrilor AUR, din toate organizațiile teritoriale.

Consiliul științific - format din oameni ”de înalt calibru moral”

Există mai multe departamente, printre care și consiliul științific, din care fac parte 11 membri, ”personalități marcante ale vieții publice și științifice românești și internaționale, profesioniști și cărturari de înalt calibru pe plan spiritual, intelectual, moral și cultural”. Totuși, lista celor 11 membri nu este făcută publică pe site.

Taxă de participare prevăzută

De altfel, școala partidului este prevăzută cu ”taxă de participare”. Ziare.com a solicitat departamentului de comunicare al AUR mai multe detalii cu privire la banii pe care trebuie să îi scoată din buzunar politicienii ce vor să participe.

Partidul a trimis detaliile unui astfel de eveniment ce va avea loc în luna august, la Timișoara. Există un număr minim de participanți, 30 mai exact, și un număr maxim, 60. Aceștia vor trebui să achite 810 sau 615 lei pentru cazare, în funcție de camera dorită, fiind un eveniment ce durează două zile. Se adaugă 290 de lei pentru mese.

Lectorii care vor susține prezentări sunt Claudiu Târziu, Alvaro Penas (jurnalist spaniol), Sorin Lavric, Radu Baltasiu, Mircia Chelaru și Vlad Cubreacov.

Ce învață politicienii la școala AUR

Partidul a întocmit inclusiv o programă de studii, structurată pe mai multe nivele:

  • Inițiere politică
  • Formare politică
  • Management instituții publice
  • Administrație publică locală
  • Parlamentare
  • Conducere instituții publice centrale
  • Instituții internaționale
  • Formare continuă

Rolul bisericii, predat membrilor AUR

Printre cursurile menționate la fiecare nivel se regăsesc teme pe care AUR a mizat de-a lungul timpului în discursul politic, ca de exemplu ”Rolul bisericii și al valorilor creștine, relația dintre stat și biserică” și ”Istoria contemporană a românilor în jurul granițelor, în special a românilor din Basarabia”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News