AUR, în „război” cu SRI și SIE. Ce l-a supărat pe George Simion. „O democraţie cu epoleţi”

Luni, 06 Iunie 2022, ora 14:35 5937 citiri
George Simion, președintele AUR FOTO captură Facebook/George Simion

Alianţa pentru Unirea Românilor a solicitat luni, 6 iunie, clarificări din partea SRI, SIE, STS, MAI şi MAPN, în urma apariţiei în presă a unor articole privind un aşa-numit „pachet de zece legi privind securitatea naţională”.

„În 1989 românii au murit ca să scape de Securitate, iar ea revine acum mai puternică decât oricând. Dacă ceea ce a apărut în presă se confirmă, ar fi un lucru foarte grav, pentru că prevederile în cauză ar permite abuzuri pe scară largă sub falsa mască a securităţii naţionale. AUR se va opune categoric în Parlament unei asemenea iniţiative, care ne-ar arunca direct într-o democraţie cu epoleţi. Suntem singurul partid parlamentar care nu este o anexă a serviciilor secrete şi vom demonstra acest lucru şi la vot”, a declarat preşedintele George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

„Un site apropiat de serviciile de informaţii a publicat în ultimele zile o serie de articole care ar reflecta cele mai importante schimbări aduse de aceste proiecte de legi, însă ele nu sunt asumate de nimeni. Toată lumea tace. Vrem şi noi să ştim dacă sunt o fumigenă sau propunerile elucubrante de acolo chiar au fost înaintate de instituţiile de forţă ale statului român. Vom trimite şi adrese oficiale în acest sens”, a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, cele zece proiecte de legi ar urma să acorde puteri semnificativ sporite serviciilor de informaţii, imunitate pentru ofiţerii SRI şi SIE, ar face aproape imposibil de demis şefii celor două servicii şi ar obliga cetăţenii să colaboreze cu serviciile secrete la cererea acestora, mai indică sursa citată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News