Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 03:18
3168 citiri
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
George Simion, liderul AUR FOTO Hepta

Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

De altfel, numărul simpatizanților AUR pare să fi crescut vizibil de la momentul alegerilor parlamentare din decembrie 2020, iar diverse sondaje au plasat de-a lungul timpului partidul în fața USR.

Pe de altă parte, AUR a profitat din plin de toate bâlbele și strategiile eșuate ale guvernanților, dar și de schimbările contextului epidemiologic, și nu a ezitat să culeagă ulterior laude și să își atribuie așa zise reușite.

”Am luptat împotriva introducerii certificatului verde la locul de muncă și am reușit să oprim condamnarea la moarte prin înfometare a milioane de români.

Am spus guvernului că este o prostie ca școlile în care rata de vaccinare a cadrelor didactice este de sub 60% să treacă în regim online, iar guvernul a schimbat regulile.

Am cerut ca oamenii să aibă acces la medicamente antivirale în farmaciile cu circuit deschis, pe bază de prescripţie, iar măsura a fost adoptată.

Următorul pas: eliminarea completă a certificatului verde! Facem dreptate pentru România!”, scria AUR pe Facebook în 17 ianuarie.

”O nouă victorie AUR: În urma demersurilor noastre, Ministerul Educației a dat înapoi și a promis că va organiza și anul acesta olimpiadele naționale de română și istorie, după ce inițial acestea fuseseră anulate abuziv!”, scria AUR în 3 ianuarie 2022.

”În urma sesizărilor făcute de AUR, organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care a autorizat construirea bradului din recipiente de vaccin, precum și operatorul autorizat pentru transportul deșeurilor medicale, din același centru, au fost amendați cu 90.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu”, scria AUR în 9 decembrie.

Introducerea obligativității certificatului digital la locul de muncă a stârnit discuții aprinse în spațiul public, iar măsura a fost constant pe buzele guvernanților. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, declara în 22 decembrie 2021 că ia în calcul demisia dacă certificatul digital nu este adoptat.

”Pot să iau în calcul demisia, dacă certificatul Covid nu va fi adoptat rapid prin angajarea răspunderii Guvernului. Am o răspundere profesională și morală pentru cetățenii României. Dacă se va repeta exercițiul de imagine politică din vară, în mod evident ar fi o soluție onorabilă”, spunea Rafila.

Totuși, măsura nu este deloc una populară într-o țară ca România, cu un procent de vaccinare al populației totale eligibile de circa 41%, drept urmare adoptarea acesteia s-ar fi putut traduce, din punct de vedere politic, prin pierderea voturilor la alegerile următoare.

Drept urmare, poziția ministrului Sănătății s-a schimbat radical la nici o lună după ce menționase posibilitatea demisiei.

”Nu mai văd urgența certificatului verde pentru că orice procedură legislativă - să spunem că se face o procedură de urgență, asumarea răspunderii e cea mai rapidă, presupune și un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă, care vor mai însemna câteva săptămâni și eu sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni”, declara Rafila în 14 ianuarie 2022.

Un alt exemplu este modificarea condițiilor desfășurarea orelor fizice la școală. Inițial, mergeau la școală doar elevii ce aparțineau de unități de învățământ unde angajații erau vaccinați în proporție de cel puțin 60%. Acest prag a fost eliminat în ianuarie 2022, înainte de începerea celui de-al doilea semestru. În momentul actual, copiii merg fizic atâta timp cât gradul de ocupare al paturilor din spitalele din județ destinate pacienților infectați cu COVID-19 se menține sub 75%.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus că acest criteriu a fost modificat deoarece mai multe persoane vaccinate se infectează cu tulpina Omicron, comparativ cu varianta Delta.

”Pragul de 60% vaccinare în rândul angajaților din învățământ a fost un indicator foarte bun atât timp cât el a putut să accelereze procesul de vaccinare al personalului din învățământ. (…) Suntem la peste 70% grad de vaccinare al personalului din învățământ. Dar acum, odată cu specificul acestei variante, Omicron, care din păcate afectează și persoanele vaccinate, din fericire persoanele vaccinate nu dezvoltă forme grave, a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcționare al școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cum își face AUR imagine pe spatele bâlbelor guvernului

Analistul politic Adrian Zăbavă a explicat pentru Ziare.com că AUR trebuie să bifeze victorii pentru a crește în ochii armatei din spate, drept urmare se folosește de ”jumătăți de adevăr”.

”În primul rând strategia AUR e de a fi într-o continuă luptă, fie pe poziția de victimă sau asuprit, fie pe poziția de cel care atacă. Rolurile sunt multiple. În momentul în care ești într-o luptă și vrei să ai în spate o armată, pentru a crește în ochii ei trebuie să bifezi victorii.

Perioada e propice pentru AUR pentru că e singura forță politică care a luptat cu adevărat împotriva tuturor acestor lucruri. Motivele sunt diverse: unul este gestionarea slabă a pandemiei de către guvern, altele țin și de schimbările naturale din procesul pandemic. De exemplu faptul că încep anumite țări să renunțe la certificatul verde, sau că certificatul verde începe să nu mai fie atât de important precum era acum câteva luni în gestionarea pandemiei în țările occidentale.

Noi oricum nu l-am adoptat, AUR va clama victoria împotriva certificatului verde atunci când România va renunța complet la el. Adică AUR folosește jumătăți de adevăr și încropește narațiuni proprii și folosește acest lucru pentru a livra propriului electorat victorii”, explică Adrian Zăbavă.

Noi atacuri din partea PNL la popularitatea AUR pe TikTok: "Poate fi o vulnerabilitate în procesele electorale"
Noi atacuri din partea PNL la popularitatea AUR pe TikTok: "Poate fi o vulnerabilitate în procesele electorale"
Sondajul care plasează AUR pe primul loc în opțiunile electorale ale tinerilor naște discuții aprinse despre informațiile postate pe platforma TikTok. Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc afirmă...
Sorin Voinea, președintele Alianței Românilor Digitali: ”Vom cere Tribunalului București radierea AUR din Registrul Partidelor Politice”
Sorin Voinea, președintele Alianței Românilor Digitali: ”Vom cere Tribunalului București radierea AUR din Registrul Partidelor Politice”
Președintele Alianței Românilor Digitali, Sorin Voinea, susține că partidul său va depune oficial la Tribunalul București o cerere prin care solicită radierea AUR din Registrul Partidelor...
#aur, #George Simion AUR, #pandemie coronavirus Romania , #AUR