Deputat PNL: "AUR continuă să nege şi să relativizeze Holocaustul. A depăşit demult cadrul legal în care funcţionează"

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 18:32
4138 citiri
Deputat PNL: "AUR continuă să nege şi să relativizeze Holocaustul. A depăşit demult cadrul legal în care funcţionează"
George Simion și Claudiu Târziu, co-președinții AUR FOTO Hepta

Deputatul PNL Alexandru Muraru susţine că AUR continuă să nege şi să relativizeze Holocaustul, el precizând că această formaţiune a depăşit demult cadrul legal în care funcţionează.

Liberalul Alexandru Muraru a criticat luni, 3 ianuarie, afirmaţiile liderilor AUR, potrivit cărora "se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de materii a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc)".

„AUR continuă să nege şi să relativizeze Holocaustul sub diverse forme. Declaraţia de astăzi a partidului extremist AUR, prin reprezentanţii săi, promotori ai ideilor şi concepţiilor neo-legionarismului şi ai revizionismului naţionalist, demonstrează fără echivoc că această formaţiune a depăşit demult cadrul legal în care funcţionează. O lege adoptată de Parlamentul României cu o largă majoritate de voturi pentru introducerea unei discipline esenţiale în formarea civică a viitorilor adulţi despre Holocaust şi istoria minorităţii evreieşti, este contestată sub forma unei negări a Holocaustului, ceea ce este, desigur infracţiune", afirmă deputatul Alexandru Muraru, într-o declaraţie de presă.

Liberalul aminteşte că "AUR a elogiat criminali de război de la tribuna Parlamentului, a ultragiat prin simboluri memoria victimelor Holocaustului, iar reprezentanţii săi produc frecvent în mediul online şi public declaraţii cu tentă antisemită sau care neagă sau distorsionează Holocaustul".

"La atacul asupra Parlamentului, de acum două săptămâni, reprezentanţii şi adepţii AUR au desenat semnul zvasticii pe steagul UE în curtea Parlamentului, un atac la simbolurile democraţiei. Toate acestea sunt monitorizate şi transmise autorităţilor care adună probe împotriva unui partid extremist. România are datoria de a apăra memoria victimelor Holocaustului, avem instrumente, instituţii şi voinţă politică pentru a duce la bun sfârşit această misiune”, adaugă deputatul PNL, Alexandru Muraru, care este totodată şi Reprezentant Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei şi Antisemitismului.

Într-un comunicat transmis luni, AUR susţine că, în ultimii ani, "se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională".

"Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educaţie este educaţia clasică, cea care formează cetăţeni conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, de cultura, istoria şi originile lor", susţin reprezentanţii AUR.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
La începutul lunii martie 2024, vestea că Pro România negociază o alianță cu AUR a stârnit reacții vehemente din partea membrilor dar și a susținătorilor formațiunii politice conduse de...
#aur holocaust, #Claudiu Tarziu, #George Simion , #AUR