Un judecator a publicat lista legilor care permit protocoale: Toader sa nu riste, nici nu stie de ce suntem in stare!

Marti, 28 August 2018, ora 17:3028563 citiri
Un judecator a publicat lista legilor care permit protocoale: Toader sa nu riste, nici nu stie de ce suntem in stare!
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Judecatorul Cristi Danilet a publicat o lista a legislatiei in vigoare care permite in acest moment sa fie incheiate protocoale intre institutii, organizatii si servicii de informatii.

"Ni s-a zis ca practica protocoalelor e nelegala. Ei bine, nu e deloc asa: am facut o trecere in revista a legislatiei din Romania si am descoperit ca sunt legi, hotarari de guvern si ordine de ministri", a scris pe Facebook Cristi Danilet, care publica o lista cu 19 astfel de acte normative.

Lista integrala va invitam sa o consultati AICI

Intr-o postare ulterioara, judecatorul ii transmite un mesaj si ministrului Justitiei, Tudorel Toader, inaintea declaratiei de presa pe care acesta o va sustine la ora 18:00.

"Ministrul Justitiei si-a urcat toata magistratura in cap. Prin modul subiectiv in care a procedat cu seful DNA, ministrul a pus procurorii sub control politic. Prin modul vendetist in care procedeaza cu seful Ministerului Public, ministrul confirma intentia de desfiintare a justitiei penale.

Totul depinde de declaratiile de azi de la ora 18:00. Daca anunta ca demisioneaza, totul reintra in normal. Daca isi prezinta scuze pentru atacurile nefondate la adresa justitiei si pentru ca s-a transformat intr-un fel de ministru al injustitiei, poate ca totul reintra in normal.

Dar daca alege sa continue cu atitudinea asta de sef al magistratilor si un fel de reprezentant al intereselor infractorilor, daca persista intr-un razboi cu institutiile statului, daca ignora in continuare recomandarile si standardele internationale, atunci risca sa determine o reactie nemaiintalnita din partea magistratilor romani.

Eu spun sa nu riste, caci nici nu stie de ce suntem in stare! Avem si noi rabdarea noastra, dar nu e nelimitata. Ajunge un an de crucificare a noastra de catre ministrul justitiei, timp in care au fost ignorate nevoile sistemului de instante, parchete, probatiune, administratie penitenciara", a scris Cristi Danilet.