Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Reactia lui Lazar la noile ordonante pregatite de Toader: Probleme de neconstitutionalitate

Marti, 26 Martie 2019, ora 15:08
5602 citiri
Reactia lui Lazar la noile ordonante pregatite de Toader: Probleme de neconstitutionalitate
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat, marti, referitor la cele doua OUG pregatite de Ministerul Justitiei, ca anumite prevederi sunt "suspecte de neconstitutionalitate".

Amintim ca Ministerul Justitiei a finalizat doua proiecte de ordonanta de urgenta: una pentru modificarea Codurilor Penale, a doua care prevede repunerea in termen pentru contestatia in anulare a tuturor sentintelor definitive date de completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte despre care CCR a decis ca au fost nelegal constituite.

Aceste proiecte au fost deja trimise pe circuitul de avizare.

Procurorul general a precizat ca a primit proiectele de ordonanta de urgenta, insa arata ca "nu sunt intrunite conditiile urgentei".

"Am primit si noi, intr-adevar, acest proiect, care este supus analizei unui grup de profesionisti din Ministerul Public si la prima vedere am putea spune ca, din pacate, nu sunt intrunite conditiile urgentei pentru a avea o ordonanta de urgenta.

Nu avem nevoie sa ne grabim cu asemenea dispozitii", a declarat Lazar, marti. In plus, sunt suspecte de neconstitutionalitate unele prevederi, adauga seful Ministerului Public.

Referitor la OUG pentru contestatia in anulare, procurorul general a afirmat ca aceasta "pare sa se indeparteze de decizia Curtii Constitutionale".

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a trimis la Guvern un draft de ordonanta de urgenta care prevede repunerea in termen pentru contestatia in anulare a tuturor sentintelor definitive date de completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte despre care CCR a decis ca au fost nelegal constituite.

Ordonanta pregatita de Ministerul Justitiei prevede ca sentintele definitive ale completurilor de 5 judecatori vor putea fi contestate in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, chiar daca au depasit termenul prevazut in codul de procedura penala.

Vezi si Ce contine OUG lui Toader pentru completurile de 5: Dragnea scapa de condamnarea definitiva din primul dosar

Pe de alta parte, MJ a definitivat si OUG pentru modificarea Codurilor Penale.

Iata ce efecte vor avea ordonantele marii iertari: amnistia pe categorii, in frunte cu Dragnea

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Augustin Lazar OUG Ministerul Justitiei , #procuror general